Çelme takılan Suriyeli baba muradına erdi!

17 Eylül 2015 Perşembe  17:15

Macaristan'da kucağında çocuğuyla Avusturya'ya geçmeye çalışırken bir kadın kameramanın çelme takmasıyla gündeme gelen Suriyeli baba, Getafe'de bir teknik direktörlük kursunda eğitmen olarak işe başlayacak.

 



Bir dönem Suriye takımlarından Al-Fotuwa SC'yi çalıştıran Mohsen, CENAFE (Futbol ve Salon Futbolu Antrenörleri Resmi Okulu) adlı teknik direktörlük kursu tarafından işe alındı.

 


TRENLE İSPANYA'YA ULAŞTI

 



CENAFE Müdürü Miguel Angel Galan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kursun Arapça konuşan öğrencilerinden birinin, Osama Abdul Mohsen ve 7 yaşındaki oğlu Zaid'i İspanya'ya getireceğini duyurdu. Aile, trenle İspanya'ya ulaştı.



GETAFE'DE EV VERİLECEK VE EKONOMİK YARDIM YAPILACAK

 



Mohsen'in hikayesini duyar duymaz Faslı öğrencisini Almanya'ya yollayan Galan, Suriyeli eski teknik direktör Mohsen'e Getafe'de ev ve ekonomik yardım teklif etti. İspanya da 17 bin 680 Suriyeli sığınmacıyı kabul edeceğini açıklamıştı.




NE ZAMAN BAŞLAYACAĞI BELLİ DEĞİL



Çarşamba gecesi Madrid'e ulaşan Osama Abdul Mohsen'in ne zaman kursta öğretmen olarak işe başlayacağı önümüzdeki günlerde bir basın toplantısında açıklanacak.



TÜM DÜNYADA SES GETİRMİŞTİ



Macaristan'da sığınmacıların polisten kaçışını görüntüleyen kadın kameraman Petra Laszlo'nun küçük bir kız çocuğuna ve 7 yaşındaki oğlu Zaid ile birlikte kaçan Mohsen'e çelme takması tüm dünyada ses getirmişti. Laszlo daha sonra çalıştığı kanal N1TV'den kovulmuştu. (Kaynak: Al Jazeraa)



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Celme-takilan-Suriyeli-baba-muradina-erdi--haberi-218042.html