Bu yılın homofobik ödülü Recep İvedik'e

25 Haziran 2009 Perşembe  14:32

 

 

Eşcinsellere ya da eşcinselliğe karşı irrasyonel bir şekilde nefret, korku, hoşnutsuzluk duyan ve bu kişilere karşı ayrımcılık yapan ya da bu tür söylemlerde bulunan kişi ve kurumlara verilen geleneksel "Hormonlu Domates" ödülleri bu yılki sahiplerini buldu.

gp_4875091


Farklı kategoride ödül alanlar arasında ünlü oyuncu Fikret Kuşkan, "Recep İvedik" filmi ve Ali Bulaç bulunuyor.

Eşcinsellerin haklarını savunan Lambda İstanbul derneğinin halk oylarıyla belirlediği geleneksel 'hormonlu domates" ödüllerinde "Yazılı Basın/ Kurumlar" dalında Vakit gazetesi ödül aldı.

Bu ödülün verilmesinde gerekçe olarak, Vakit gazetesinin köşe yazarları ve yayınladıkları haberlerde eşcinsel düşmanlığını kışkırtması, Kaos GL'nin düzenlediği Homofobi Karşıtı Buluşma'ya katılan AKP milletvekili Zafer Üskül'ü hedef alan haberler yapması gösterildi.

"Yazılı Basın / Yazar" kategorisinde ise yılın homofobik'i Ali Bulaç ilan edildi. Bu ödüle Bulaç'ın eşcinselliğin özendirildiğini, Afganistan ve Irakta'ta sivilleri öldürenlerin eşcinsel askerler olduğunu yazması gerekçe gösterildi.

"TV Programı" kategorisinde ise skeçlerinde eşcinselleri aşağıladıkları ve karikatürize ettikleri gerekçe gösterilen "Çok Güzel Hareketler Bunlar" programı ödül aldı.

"TV Magazin" dalında ise sürpriz bir isim, ünlü oyuncu Fikret Kuşkan'a ödül verildi. Kuşkan'a bu ödül Pozitif Yaşam Derneği'nin AIDS'le ilgili hazırladığı kampanyaya katılımı için yapılan davete "AIDS'in eşcinsel hastalığı olduğunu" söyleyip, küfrettiği için verildiği açıklandı.

"Siyasetçi" kategorisinde ise "Eşcinseller de eşitlik istiyorlar, verecek miyiz?" diyen AKP'li Burhan Kuzu oyların yüzde 30'unu alarak açık ara birinci oldu.

"Sinema" kategorisinde ise tek aday olarak yarışan "Recep İvedik" yılın en homofobik filmi seçildi. Şahan Gökbakar'ın oynadığı filmde, İvedik karakterinin eşcinselleri aşağılayan, karikatürize eden "espriler" yapması gerekçe gösterildi.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Bu-yilin-homofobik-odulu-Recep-Ivedik-e-haberi-84912.html