TEM'de Suriyeli mülteciler kamp kurdu!

15 Eylül 2015 Salı  23:04

Sınıra gitmelerine izin verilmeyen Suriyeli sığınmacılar, TEM otoyolu Edirne gişelerine yakın bir bölgede kamp kurdu.

 


Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan sığınmacı akını gün boyu devam etti.

 


Buldukları vasıtalarla Türkiye’nin Yunanistan ve Bulgaristan’a sınır ile Edirne’ye gelen Suriyelilerin geçişine izin verilmedi. Edirne İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin şehrin girişinde aldığı sıkı güvenlik önlemi aldı. Gün boyu devam eden sığınmacı akının ardından 4 bin 500 civarında Suriyeli ikna edilerek geri gönderildi.

 


Ancak bazıları ise geri dönmeyi kabul etmedi. İl sınırından araçlardan inerek yürümeye başlayan Suriyeliler, yaklaşık 20 kilometrelik yolu yürüyerek TEM otoyolu Edirne gişelerine kadar ulaşmayı başardı. Daha önce gişelerin bulunduğu bölgeye ulaşan sığınmacılarla birleşen Suriyelilerin sayısı 800’e ulaştı. Geçişlerine izin verilmeyen Suriyeliler TEM otoyolunun kenarında çadırlarını açarak kamp kurdu. Suriyeli sığınmacıların bekleyişi sürüyor.

 


SURİYELİ SIĞINMACILARA SU VE GIDA YARDIMI BAŞLADI

 



Onlarca kilometrelik yolu yürüyerek TEM otoyolu Edirne gişeleri yakınlarına ulaşan Suriyeliler yorgunluktan bitkin düştü. Kendilerini ağaçların gölgesine atan sığınmacılar, uzun süre kendisine gelemedi. Bir süre dinlenen Suriyeliler Edirne Valiliği ve Belediyesi tarafından kumanya getirildi. Çeşitli gıda maddelerinden oluşan yardım kolisi Suriyelilere dağıtıldı. Dağıtım sırasında zaman zaman izdiham yaşandı.

 



İKİ SURİYELİ KADIN FENALAŞTI

 



Onlarca kilometrelik yolu bebekleri ve üzerindeki yüklerle kateden Suriyelilerden iki kadın sıcağa ve yorgunluğa daha fazla dayanamadı. Fenalaşan kadınlara TEM’de hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlileri müdahale etti. İlk müdahalesi yolda yapılan sığınmacılar ambulansla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/TEM-de-Suriyeli-multeciler-kamp-kurdu--haberi-218032.html