Hürriyet'i basan AKP'li milletvekilinin skandal konuşması!

15 Eylül 2015 Salı  21:45

Hürriyet gazetesine yapılan baskında konuşmalarıyla tepki toplayan AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın yer aldığı bir video daha ortaya çıktı. Videoda AK Partili olduğu anlaşılan bir gruba konuşma yapan Boynukalın, Hürriyet gazetesine düzenlenen saldırı hakkında çok konuşulacak ifadeler kullanıyor.

 


"AHMET HAKAN ACAYİP KORKAKTIR"



"Reisi başkan yaptıracağız dediler, ona kudurdular. Demeye devam edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun, başkan yapacağız kardeşim" diyen Boynukalın, kendisini dinleyenler tarafından Ahmet Hakan'ın saldırıya tepkisi sorulunca, "Ahmet Hakan'ın damağı falan düşmüş sinirden. Ahmet Hakan'la çay içmişliğim var, acayip korkaktır. Ben bugün Nişantaşı'na evinin önüne gitmeyi düşünüyordum, tek başıma. Gidecektim oraya bekleyecektim, gel bakayım buraya..." ifadelerini kullanıyor.

"TERLİYOR MERLİYOR"



Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin için de konuşan Boynukalın, "Terliyor merliyor... Bunlar dayak yememiş hiç... Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş" diyor.



28 YAŞINDA, MESLEKİ TECRÜBESİ YOK



Son seçimlerde vekil olan Boynukalın, hızlı yükselişi ile de göz kamaştırıyor. 1987 doğumlu olan Boynukalın, Sakarya Üniversitesi işletme bölümü mezunu oldu. 28 yaşında olmasına rağmen, 2014 yılında AKP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'na, 7 Haziran'da da AKP İstanbul Milletvekilliği'ne yükselen Boynukalın'ın, mesleki hayatı iki yıllık araştırma görevliliği ile sınırlı. Kırklareli Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Boynukalın'ın, üniversiteye çok fazla zaman ayırmadığı da öğrenildi. Yani Boynukalın gerçek anlamda iş hayatına milletvekili olarak başlamış oldu. 1 Kasım'da yapılacak milletvekili seçimlerinde de Boynukalın'ın AKP'den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Boynukalın, askerliğini bedelli olarak yaptı.



AHMET HOCA KEŞFETTİ



AKP Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yaklaşık bir yıl önce Zafer Çubukçu'dan devralan Boynukalın'ı, Başbakan Ahmet Davutoğlu keşfetti. Davutoğlu'nun, Boynukalın'ı, aralarında Abdullah Gül'ün de bulunduğu bir çok AKP'li yöneticinin okulu olarak bilinen Milli Türk Talebi Birliği'nden tanıdığı öğrenildi. Boynukalın'ın, Gençlik Kolları Başkanlığı'na atanması ise partide rahatsızlığa yol açtı. AKP'deki bir çok yönetici Boynukalın'ı beğenmedi. Hatta bazıları, "Biraz saf çocuk, bu görevi kaldırabilir mi" diyerek, gençlik kolları başkanlığına getirilmesine itiraz etti.

 

Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti yöneticilerinden gelen itirazlara , "Temiz çocuk, bizim böyle gençlere ihtiyacımız var" diyerek karşı çıktı. Boynukalın, Gençlik Kolları Başkanlığı'na getirilmesinin ardından sosyal medyayı etkin kullanması ve aktroller üzerindeki etkisi nedeniyle, parti içinde hızlı bir şekilde yükseldi. Bu süreçte, bazı Saray danışmanları ile de yakın ilişki içine girdi. Akabinde de Davutoğlu ekibinden ziyade Saray danışmanları ile birlikte hareket etmeye başladı. Bu durum parti içinde, "Boynukalın'ı Ahmet Hoca keşfetti, Saray transfer etti" şeklinde yorumlanıyor. AKP yönetiminde de bir çok kişi, Boynukalın'ın açıklamalarından ve hızlı yükselişinden rahatsız. Özellikle Boynukalın'ın divan üyeliği ile ödüllendirilmesinin, kamuoyunda AKP'nin imajına zarar verdiği düşünülüyor. Ancak bu yöndeki itirazların hiçbiri yüksek sesle yapılamıyor.

 

 

 



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Hurriyet-i-basan-AKP-li-milletvekilinin-skandal-konusmasi--haberi-218024.html