AKP'nin ağır toplarına büyük şok!

13 Eylül 2015 Pazar  15:39

AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'ne MKYK listesine giremeyen isimler arasında partinin ağır topları ve ekonomi kurmayları da var.



AK PARTİ'NİN YÖNETİMİ BELLİ OLDU



Ankara'daki ATO salonunda yapılan kongrede, AK Parti'de 50 kişilik Merkez Karar Yönetim Kurulu listesi de belli oldu. Eski bakanlar Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Sadullah Ergin, Taner Yıldız, Cevdet Yılmaz ve AKP Sözcüsü Beşir Atalay ise listede yer almadı. 50 kişilik listede kongre öncesi krize yol açan Binali Yıldırım, Burhan Kuzu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak gibi Erdoğan'a yakın isimlerin yer alması dikkat çekti.



AK PARTİ'NİN DEĞİŞMEYEN İSMİ BABACAN GİTTİ



Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, Abdullah Gül'ün kurduğu 58. Hükümet'ten başlayarak AK Parti'nin 13 yıllık iktidarındaki bütün kabinelerin değişmez ismi olan ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan yardımcısı ve eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz listeye giremedi.


EKONOMİNİN 'MÜSTAKBEL PATRONU: BERAT ALBAYRAK



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra ile evli olan Berat Albayrak, ekonominin "müstakbel patronu" olarak görülüyor. Siyasete girmeden önce Çalık Holding'de Genel Müdürlük görevinde bulunan Albayrak, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek'in çıktığı MKYK'ya girdi. Albayrak, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Dünya Bankası Başkanı'yla Huber Köşkü'ndeki görüşmesinde heyette yer almıştı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/AKP-nin-agir-toplarina-buyuk-sok--haberi-217998.html