PKK'dan kahreden pusu: 3 polis şehit!

13 Eylül 2015 Pazar  14:16

Türkiye pazar sabahına çok acı 2 haberle uyandı. Şırnak ve Silvan'da polise düzenlenen saldırlarda 3 polis şehit olurken 6 polis ve 1 sivil vatandaş da yaralandı.

 


İlk acı haber Şırnak'tan geldi. Şırnak-Uludere kara yolunun 2'nci kilometresinde uygulama yapan polis ekibine saat 05.30 sıralarında PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Teröristler, bombalı saldırının ardından uzun namlulu silahlarla ateş açarken, güvelik güçleri anında karşılık verdi.


2 POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ, 5 YARALI VAR



Olayda 2 polis memuru şehit oldu, 5 polis memuru yaralandı. Yaralılar, Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


ŞEHİTLERİN İSİMLERİ



Hain saldırıda şehit olan polis memurlarının Adana nüfusuna kayıtlı Şahin Altmış ve Trabzon nüfusuna kayıtlı Soner Yıldırım olduğu belirlendi.




Bölgede operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, saldırının yapıldığı yerde oluşan çukur ve hasar gören araçlar bombanın tahrip gücünü gözler önüne serdi.



KOBRALAR BOMBA YAĞDIRDI



Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Kobra helikopterleri teröristlerin kaçış güzergahını ateş altına aldı.




HENDEK KAPATMAYA GELEN POLİSE ROKETATARLI SALDIRI



Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de sokaklara kazılan hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis ve 1 sivil yaralandı.



Silvan ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin sokaklara kazdıkları hendekleri kapatmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait ekipleri, bu sabaha karşı çalışma başlattı. Zırhlı araçlar ve kepçe ile Mescit Mahallesi'ne giden polis ekiplerine PKK'lılar roketatar ve otomatik silahlarla saldırıda bulundu. Atılan roketatarın isabet ettiği kepçe alev alırken, içinde bulunan 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis de yaralandı.


ÇATIŞMA SIRASINDA BALKONA ÇIKAN VATANDAŞ DA YARALANDI



Polislerin anında karşılık vermesiyle güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama sesi üzerine evinin bolkonuna çıkan 35 yaşındaki Hüseyin Yıldız yaralandı. Yaralı polis memuru ve evinde yaralanan Hüseyin Yıldız Diyarbakır'daki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.



3 MAHALLEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI



Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından kazılan hendeklere zırhlı iş makinesi ile müdahale sırasında atılan roketin isabet ettiği kepçenin sürücüsü olan 1 polisin şehit edilmesinin ardından 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.



Silvan Kaymakamlığı tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı, polis zırhlı araçları ile belediye hoparlöründen duyuruldu. İlçe merkezinde dolaşan zırhlı polis araçları ve belediye hoparlörlerinden yapılan anonsta, "İkinci bir emre kadar Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir." denildi.



YASAK SONRASI GENİŞ KAPSAMLI OPERASYON



Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından Konak, Tekel ve Mescit mahallelerinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Mahalle aralarında hendek kazarak güvenlik kuvvetlerine tuzak kuran terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonun tüm hızıyla devam ettiği ve bölgeye çok sayıda takviye zırhlı araç gönderildiği bildirildi.



TUNCELİ'DE DE JANDARMA KARAKOLU'NA SALDIRI



Tunceli'de, PKK'lı teröristler jandarma karakoluna saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 1 asker hafif yaralandı.



Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Ovacık ilçesi Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığı'na, bir grup terör örgütü mensubu tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği, güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıda 1 askerin hafif şekilde yaralandığı" belirtildi.

 


BAZ İSTASYONUNU PATLATTILAR

Öte yandan Tunceli Valiliği, "Ovacık ilçesi Aşağıtorunoba Maden Tepe mevkiinde Türk Telekom'a ait baz istasyonunun PKK'lı teröristler tarafından patlatıldığını ve kullanılamaz hale geldiğini" açıkladı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/PKK-dan-kahreden-pusu-3-polis-sehit--haberi-217982.html