Kabe'de vinç devrildi: 107 ölü

12 Eylül 2015 Cumartesi  12:43

Kabe'de birkaç gündür devam eden şiddetli yağış ve fırtına sebebiyle Mescid-i Haram'daki genişletme çalışmaları için kullanılan 50-55 metre uzunluğundaki vincin dün hacı adaylarının üzerine devrilmesi sonucu en az 107 kişi hayatını kaybetti. Olayda 238 kişi de yaralandı.



DÜŞME NEDENİ YAĞIŞ VE ŞİDDETLİ RÜZGAR



Suudi yetkililer, yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki vincin yoğun yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle düştüğünü açıkladı. Kum fırtınasıyla başlayan yağmurların aniden bastırmasıyla Mekke'nin cadde ve sokaklarında küçük çaplı su baskınları meydana gelmiş, şehir trafiğinde de aksamalar yaşanmıştı. Devrilen vincin, Kral'ın sarayının olduğu kısımdaki vinç olduğu öğrenildi. Tonlarca ağırlıktaki vincin beton blokları yıktığı ifade edildi.


2 TÜRK HACI DA YAŞAMINI YİTİRDİ



Mekke'deki Diyanet yetkililerinden alınan bilgilere göre Kabe'deki vinç kazasında İstanbul'dan Abdulkadir Gökmen ve Trabzonlu hacı adayı Erol Karaağaçlı yaşamını yitirdi. 17 Türk yaralandı. Yaralılar Mekke'deki Diyanet Hastanesi'ne getirildi ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.



EN BÜYÜK KAYIP 1990'DA YAŞANMIŞTI



Hac tarihinin en büyük can kaybı 1990'da yaşanmış, tüneldeki izdiham sebebiyle 1426 hacı yaşamını yitirmişti. 2006'da Mina'daki izdihamda da 360'dan fazla hacı hayatını kaybetmişti.

 

 



İşte korkunç kazada yaralananlardan bazılarının isimleri;



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Kabe-de-vinc-devrildi-107-olu-haberi-217962.html