Cizre'den yasak sonrası ilk fotoğraflar geldi!

12 Eylül 2015 Cumartesi  12:38

Cizre'de 9 gün süren sokağa çıkma yasağı ve iletişimin kopmasının ardından bu sabahtan itibaren ilçedeki durum ortaya çıkmaya başladı. En temel hizmetlerden mahrum kalan halkın özellikle sağlık, cenazelerin defnedilmesi sıkıntısı var, sadece bir kaç fırın ve eczane hizmet veriyor.



SAVAŞTAN ÇIKMIŞ GİBİ



Halk günler sonra sokağa çıktı. Güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonunda şiddetli çatışmalara sahne olan ilçede görüntü, sokaklarda yüzlerce boş mermi kovanı, hasar gören binalar ve işyerleri, sokaklarda tam kapatılmamış hendeklerle sanki savaştan çıkmış gibiydi.

 



YASAK KALKTI



Cizre'de sokağa çıkma yasağı bu sabah kaldırıldı. Şehirde çatışmalar nedeniyle defnedilemeyen cenazeler evlerde tutulurken, yaralılara da halen sağlık hizmeti ulaştırılamıyor. Nusaybin, İdil, Silopi ve Şırnak'tan günlerdir yürüyerek Cizre'ye gelmeye çalışanlar da şehir merkezine girebildi.

 




Cizre'de bir fırın.


HENDEKLER TAM KAPATILMADI, BARİKATLAR KALDIRILDI

İlçenin birçok sokağında PKK'lıların güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazıp patlayıcılarla tuzakladığı hendeklerin tam kapatılmadığı, ancak bir çok barikatın sokaklardan kaldırıldığı dikkati çekti.

 




CENAZELER HALA EVLERDE

Şehir merkezinde günlerdir süren çatışmaların izleri her sokakta, evde ve işyerlerinde görülebiliyor. 10 günü bulan çatışma sürecinde hayatını kaybedenlerin cenazesi hâlâ evlerde, yaralılar ise ambulanslar hizmet vermediği için hastaneye gidemiyor, kendi imkanları ile tedavi olmaya çalışıyor.

 




Mehmet Emin Açık dün kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

ELEKTRİK, SU HALA YOK

Cizre'de elektrik ve su hiç yok, telefon bağlantısında da büyük sıkıntı yaşanıyor. Yasağın kalkmasının arından insanlar hayatını kaybeden ve yaralananların ailelerini ziyaret ediyor.


"BABAM FENALAŞTI AMA AMBULANSI ARAYAMADIK"

Dün akşam çatışmalar sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Mehmet Emin Açık'ın cenazesi halen evde tutuluyor. Babasının ölümüyle ilgili Radikal'e konuşan Şahin Açık, "Babam dün fenalaştı, telefon hattı çalışmadığından ambulansı arayamadık, aracımız olmasına rağmen çatışmalar nedeniyle biz de götüremedik" dedi.

 




Yeşil ailesi yemek yedikleri sırada kurşunların hedefi oldu.

"KANAMAYI KENDİMİZ DURDURDUK"

Bahattin Yeşil ise evde yemek yedikleri sırada evlerinin tarandığını ve kurşunlardan oğlu ve geliniyle birlikte yaralandıklarını söyledi. Yeşil olayı ve şu anki durumlarını şöyle anlattı, "Bir kurşun göğüs altıma, bir kurşun bacağıma, bir kurşun oğlumun bacağına geldi. Bir kurşun da gelinimin kolunu sıyırdı. Kendi imkanlarımızla kanamayı bastırmayı başardık. Halen gidemiyoruz ambulansa ulaşamıyoruz." (Radikal)



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Cizre-den-yasak-sonrasi-ilk-fotograflar-geldi--haberi-217961.html