Abdullah Gül AKP kurultayına katılacak mı?

11 Eylül 2015 Cuma  18:21

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay yarın düzenlenecek kongre hakkında açıklamalarda bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tek aday olduğunu açıklayan Atalay, Abdullah Gül'ün davet edildiğini ancak kongreye katılmayacağını söyledi.

 



Beşir Atalay'ın açıklamalarından satırbaşları;



CİZRE'DEN SON GÖRÜNTÜLER

 


Son zamanlarda terörü bahane ederek, Hürriyet, ATV, Sabah binaları, bazı parti binaları çirkin saldırılara hiç birini onaylamıyoruz, gerekçesi ne olursa olsun şiddetin hiç bir türlüsünü tasvip etmiyoruz. Düzeltilecek bir durum varsa, bir yanlış varsa, şikayet edilen durumlar varsa mecra hukuk yerleridir. Bunlar aslında terörün de amacına hizmet eder.


"TÜRKİYE ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR"



Basın kuruluşlarına karşı yapılan çirkin saldırıları bütün yönüyle kınıyoruz. Büyük kongremiz bu salonda yapılacak yarın. Zor günlerden geçiyor Türkiye. Kongremizde bir erteleme yapmadık, zamanında yapacağız. Siz basın mensuplarının rahat çalışması bizim için önemli. Salonda kademeli hazırlık yaptık, en arkada oturanlar bile salonu çok rahat görecek. Basından özellikle biz sorumluyuz, ben ve yardımcılarım yarın sabahtan itibaren burada olacağız, sizlerin rahat çalışmanız bizim için çok önemli. 1445 delegemiz vardır, bunlar oy kullanacaktır.



DAVET EDİLEN PARTİLER



Salon dışında 3000 soğutmalı çadır hazırlandı. Şarj ve cihaz dolumları için hazırlıkları yapıldı. Çalışanlarımıza yiyecek içecek temini sağlanacak. Yabancı konuklar olacak.


11 siyasi partimiz davet edilmiştir. STK'Lar, sivil toplum kuruluşları da davet edilmiştir.
Davet edilen partiler; BBP, HDP, CHP, DP ,DSP,HÜRDAVAP, MHP, SP, AP, Çoğulcu Demokrat Partisidir.

"SÜRPRİZ FİLMLERİMİZ OLACAK"



Sabah saatlerinden itibaren ikramlarımız başlayacak, hiçbir mahrumiyet yaşanmayacak.
Sınırsız yüksek hızda internet bağlantısı sağlanacak. Sürpriz filmlerimiz olacak. Bütün bu süreci bizler tabii en baştan beri içten yaşadı ama Ak Parti hangi dar yollardan geldi onları yenilere biraz anlatmamız gerekiyor. Bütün delegelerimize tablet dağıtıyoruz, bu tablette partimizin programı ve 2002'den beri seçim beyannamelerimiz olacak ve partimizin hafızası bulunacak. Sessiz devrim kitabımızı yeniledik.

"AK PARTİ ERDEMLİLER HAREKETİDİR"



AK Partinin tarihini demokrasi tarihi olarak nitelerim, bunu şimdi ki kuşaklara anlatmak lazım. AK Parti erdemliler hareketidir. Bu kitabı da çantaya koyacağız delegelerimize ulaştıracağız. Erdemliler hareketini bu kongreye biz iyi taşımaya çalışıyoruz.


Yabancı konuklara İngilizce notlar hazırladık, AK Parti'nin yaptıklarını anlattık. 225 otobüsle birlikte kadın kolları çalışanlarımız gelecek. Çok değişik görevler üstlenecekler, bugün prova yapıyorlar.


SORU-CEVAPLAR



HDP'YE davet geç mi ulaştı? Abdullah Gül kongreye katılacak mı?



HDP'ye bu süreçlerde gecikme olabilir, bütün partilere davetiye gittiğini teyit ettim. Gecikme olabilir ama davetiye gönderdik, katılıp katılmayacakları kendi takdirleri..



Sayın 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bey'e başbakanımız sözlü olarak davetini iletti, ama kendisi katılamayacak.



Kongrede aday kimler olacak?



Kongrede tek aday genel başkanımız Ahmet Bey.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Abdullah-Gul-AKP-kurultayina-katilacak-mi-haberi-217948.html