Rasim Ozan Kütahyalı için yakalama kararı!

11 Eylül 2015 Cuma  16:58

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile eski Galatasaray Başkanı Ünal Aysal arasındaki mesajlaşmanın yayınlanması nedeniyle Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ve Aysal hakkında açılan davada, duruşmaya gelmeyen Kütahyalı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Avukatı, Kütahyalı’nın AK Parti kongresine katılacağı için gelemediğini belirtti. Tanık olarak dinlenecek olan spor programcısı Ertem Şener hakkında ise zorla getirilme kararı verildi.

 



İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Fatih Terim, Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı katılmadı. Tanık Ertem Şener de duruşmaya gelmedi.

 



Fatih Terim'in avukatı Rezzan Epözdemir, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen yazının kendi iddialarını doğrular nitelikte olduğunu belirterek, "Fatih Terim'in Milli Takım Türkiye Futbol Direktörü olarak çalışmaya başladığı dönemde 4 maç üzerinden Galatasaray takımını çalıştıracağı sanık Ünal Aysal'ın bilgisi dahilindedir. Bu nedenle Ünal Aysal'ın savunma içeriğini çürütmektedir." dedi. Epözdemir, davanın 6. celsesinin görülmesine rağmen Rasim Ozan Kütahyalı'nın hiçbir duruşmaya katılmadığını belirterek, "Sanık Rasim Ozan Kütahyalı ısrarla duruşmalara katılmamaktadır. Hakkında yakalama emri çıkarılmasını talep ediyoruz." dedi.

 



Kütahyalı'nın avukatı, "Müvekkilimiz gazetecidir, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kongresine katılacaktır." dedi.


Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Ertem Şener'in zorla getirilmesine karar verdi. Sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın ise yapılan aramalara karşın bulunamadığı ve savunma vermekten kaçındığı belirtilerek, hakkında yakalama kararı çıkarıldı.



Galatasaray teknik direktörü iken Milli Takım’la anlaştığı dönemde Terim ile o dönemki Galatasaray Başkanı Aysal ile aralarındaki mesajlaşmayı Kütahyalı bir televizyon kanalındaki programda yayınlamıştı. Terim’in şikayeti üzerine Aysal ve Kütahyalı hakkında haberleşmenin gizliliğini ihlal suçundan dava açılmıştı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Rasim-Ozan-Kutahyali-icin-yakalama-karari--haberi-217939.html