Hatay'dan acı haber: 1 asker şehit!

10 Eylül 2015 Perşembe  13:23

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı yakınlarında dün gece devriye gezen askerlere Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir asker şehit oldu. Cilvegözü Sınır Kapısı, ikinci bir emre kadar tüm giriş çıkışlara kapatıldı.



"GÖRÜNTÜ ALINIYOR" İHBARI

 


Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Eylül 2015 Perşembe günü saat 02.00 sıralarında Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığına bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu'nda görevli personelin bulunduğu nöbet mevzisinden, Suriye tarafında bir görüntü alındığı bilgisi karakola bildirildi.



SİLAH SESİ DUYULDU VE...



Bölgeye intikal eden karakol komutanı yanındaki görevli personele mevzi aldırarak bir er ile beraber bölgeyi taramak üzere devriye görevi icra ederken, bir el silah sesi duyuldu ve 1994 doğumlu Piyade Er Gökhan Çakır yaralandı.



ŞEHİT DÜŞTÜ



Ateş edilen bölgeye angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık verildi, olay yerine çağrılan ambulans ile yaralı Gökhan Çakır Antakya Devlet Hastanesine sevk edildi. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Piyade Er Gökhan Çakır, kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit asker Gökhan Çakır'ın Muş nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin İzmir'de yaşadığı bildirildi.



SINIR KAPATILDI



Piyade Er Gökhan Çakır'ın Suriye tarafından açılan ateşle şehit olması ardından başlatılan soruşturma kapsamında Cilvegözü Sınır Kapısı, ikinci bir emre kadar tüm giriş çıkışlara kapatıldı.



Bu nedenle Cilvegözü ile Bab-Al Hava Sınır Kapısı arasındaki tampon bölgeye yük taşıyan TIR'ların geçişine izin verilmiyor. Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme ekipleri de Gökhan Çakır'ın şehit düştüğü sınır bölgesinde inceleme yaptı. Olay yerinde yapılan detaylı incelemenin ardından ekipler sınırdan ayrıldı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Hatay-dan-aci-haber-1-asker-sehit--haberi-217925.html