Polis HDP heyetini Cizre'ye sokmuyor!

10 Eylül 2015 Perşembe  13:09

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağıyla ilgili durumu yerinde görmek isteyen HDPli iki bakan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 30'a yakın milletvekili, dün gece köy yolları üzerinden İdil ilçesine vardı.

 



POLİS VE JANDARMA DURDURDU



HDP heyeti burada yaklaşık 4 saat bekledikten sonra saat 02.30'da Cizre'ye gitmek üzere yola çıktı. İdil-Cizre yoluna giren heyet, sabah 04.30'da ilçenin çıkışındaki uzak bir noktada polis ve jandarma tarafından durduruldu.



"BİZE TALİMAT VERİLDİ, SİZE KESİNLİKLE İZİN VEREMEYİZ"



Polis, heyeti, "Bize talimat verildi, size kesinlikle izin veremeyiz." diyerek engelledi. Burada yaklaşık 2 saat bekleyen grup hava aydınlanınca tekrar ilçeye döndü. Burada bir süre bekleyen heyet, yeniden harekete geçti ve vadiden aşağıya doğru yürümeye başladılar.



40 KM KALDI


Cizre'ye yaklaşık 40 kilometreleri bulunan grubun yürüyüşü devam ederken, bir kez daha engelle karşılaştılar.



Köy yolları ve vadileri kullanarak İdil üzerinden Cizre'ye giden HDP'liler, Aslantepe bölgesinde yerleşim yerlerinden yaklaşık 3 kilometre uzakta çevik kuvvet polisi tarafından durduruldu.



VEKİLLERLE POLİS ARASINDA İTİŞ KAKIŞ YAŞANDI



Gerginlik sırasında bazı HDP'li milletvekilleriyle polisler arasında itiş kakış yaşandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Burası polis değil, jandarma bölgesi. Bizi engelleyemezsiniz." dedi. Polisler ise valinin talimatıyla burada görevlendirildiklerini söyledi.



HDP'liler ile polisler arasındaki gerginlik sürüyor.



"ABLUKA ALTINDAYIZ"



Yürüyen heyetin içinde yer alan HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan Twitter hesabından "Cizre yolunda dağ başında abluka altındayız." mesajını paylaştı.

 





ÇEVRE KÖYLERDEN SU VE YİYECEK TAKVİYESİ

Cizre arasındaki kırsal arazide çevik kuvvet polisleri tarafından durdurulan HDP heyetine çevre köylerden su ve yiyecek getirildi. Ayrıca bölgedeki farklı noktalarda bir araya gelen yaklaşık 500 kişi de heyete katılmak üzere yürüyerek gelip bulundukları bölgeye 1 kilometre kadar yaklaştı.





Cizre-İdil yolu arasında İdil'den 6-7 km uzaklıkta yolun sağ tarafında bir tepede HDP heyeti bekliyor. Dağlık tepelik bölgelerden yürüyerek Cizre'ye ulaşmaya çalışıyor heyetteki HDP'li bakanlar yolun zorluğundan ve rahatsızlıklarından dolayı geri döndü. Demirtaş, Baydemir ve vekiller bir tepede bekliyor. Polis de etraflarında önlem aldı. Zaman zaman Demirtaş, polise 'yol verin geçelim' diyor.. Polis de izin veremeyeceğini belirtiyor.

 



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Polis-HDP-heyetini-Cizre-ye-sokmuyor--haberi-217922.html