Kılıçdaroğlu: Tek sorumlu Erdoğan'dır!

10 Eylül 2015 Perşembe  13:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemedeki konulara ilişkin Millet gazetesine verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. PKK'nın hain saldırıları sonucu gelen şehit haberleri ve sonrasında yaşananları "Türkiye karanlık günlerden geçiyor" sözleriyle özetleyen CHP Lideri, "Yaşadıklarımızın bir tek sorumlusu var. O da Kaçak Saray'da oturan kişidir. Hayatımda ilk kez Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edeceğim" dedi.



İşte o röportajdan bir kesit;



Dağlıca'daki acı dinmeden, Iğdır'dan acı haber geldi. HDP bürolarına hatta CHP Sincan bürosuna saldırı oldu. Türkiye nereye gidiyor?



FOTOĞRAFLARLA HDP'LİLERİN CİZRE YÜRÜYÜŞÜ


- Gerçekten karanlık günler yaşıyoruz. Yaşadıklarımızın bir tek sorumlusu var. O da Kaçak Saray'da oturan kişidir. Hayatımda ilk kez RECEP TAYYİP ERDOĞAN'a teşekkür edeceğim.

Neden?



- TV'de çözüm sürecinde PKK'nın ülkeyi silah deposu haline getirdiğini itiraf ettiği için. Kamuoyuna, terör sorununu kalıcı olarak çözmeye dönük adımlar atıyoruz diye mesaj veriyorsunuz ama öbür taraftan Doğu, Güneydoğu'daki pek çok kent silah deposu haline sokulmuş. Siz bunun farkında bile olmuyorsunuz. Bu itiraf, ülkeyi kimlerin nasıl yönettiği bugün daha net ortaya çıkıyor. İlginçtir, her kötü olaydan sonra da mazeretleri aynı: Kandırıldık.



İkna edici mi bu?



- Değil elbet. Askerler tutuklandı, gözaltına alındı Paralel yapı bizi kandırdı dediler. Şimdi aynı şeyi PKK için söylüyorlar. PKK bizi kandırdı. Gerçek şu; kimse sizi kandırmıyor ama siz tüm Türkiye'yi kandırıyorsunuz. Bu durumun adı nedir biliyor musunuz?



Hürriyet Gazetesi de basıldı…



- Düşünün o kişi TV'de konuşuyor. Söylediklerini haber yapan medyaya baskın yapılıyor. O sözler söylenmedi mi, söylendi. İlk defa mı, hayır. Bir gazetenin böyle basılması çok tehlikeli. Dedim ya o kişi artık Türkiye için güvenlik sorunudur diye. O kişi Türkiye'yi kamplaştırıyor ve bölüyor.

Neden?



- Her şeyi ülke çıkarı için değil kendi çıkarlarına göre çözmek istiyor. Toplumu bölerek bunu yapıyor. Türkiye'nin buradan kurtulmamız lazım. Türkiye'nin kaynaşması lazım. Toplum her alanda ayrıştı ve kutuplaştı ve çok tehlikeli bir sürecin içine sokuldu. Türkiye yeniden inşa etmek gerekiyor, birleştirmek gerekiyor. Ortak değerlerimize sahip çıkmak gerekiyor. Ortak değerler üzerinde daha güçlü bir payda oluşturmak gerekiyor. Bütün samimiyetimle söylüyorum onun da tek adresi var, o da CHP. Bakın biz bütün partilerle, STK'larla görüşüyoruz. Bizim dışımızda herkesle görüşebilen 2. Parti yok. CHP Türkiye'nin birleştirici gücüdür, olacaktır da.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Kilicdaroglu-Tek-sorumlu-Erdogan-dir--haberi-217918.html