Fenerbahçe komşuyu son dakikada yıktı!

21 Ağustos 2015 Cuma  00:01

Fenerbahçe Artomitos'u son dakikada yıktı! Van Persie golü izle.  Fenerbahçe deplasmanda Artomitos ile UEFA Avrupa Ligi playoff turu ilk maçında karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 biten maçta Fenerbahçe son dakikalarda Van Persie ile bulduğu golle Artomitos'u 1-0 mağlup etti ve tur için avantaj yakaladı. Fenerbahçe Artomitos maçı özeti ve Van Persie golü izle haberimize eklendi. İşte Fenerbahçe Artomitos maçı Van Persie'nin golü..

 

 

Atromitos'a konuk olan Fenerbahçe, kalite farkının açık şekilde görüldüğü mücadelede net pozisyonlar kaçırdı, Hollandalı yıldız Van Persie, siftah yaparak maçı kazandırdı..


Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, Yunanistan temsilcisi Atromitos'a konuk oldu. Karşılaşmada birçok gol pozisyonu bulan sarı-lacivertli temsilcimiz, son anlara kadar topu ağlara yollayamadı. 80'de oyuna giren Robin Van Persie 89'da sahneye çıktı. Fenerbahçe, Atromitos'u 1-0 yenerek, turu önümüzdeki hafta Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak maç öncesi avantaj yakaladı.
Fenerbahçe'de yeni transfer Volkan Şen, 87. dakikada oyuna girerek ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi..



Karşılaşmaya kontrollü bir oyun tarzıyla başlayan Fenerbahçe, ilk 20 dakika rakip kalede önemli bir pozisyon üretemedi.


Rakibine oranla daha fazla topla oynayan sarı-lacivertliler, 29. dakikada kaleyi ilk bulan şutunda gole yaklaştı. Fernandao'nun kafa vuruşunda kaleci Gorbunov sarı-lacivertlilerin mutlak golünü engelledi. Rakip kalede Nani ve Diego'nun şutlarıyla gol arayan Fenerbahçe, ilk yarının sonunda Sow'un kafa vuruşuyla gole yaklaştı. İlk yarıda rakip fileleri havalandıramayan sarı-lacivertliler, soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

 

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

 


Atromitos, ilk yarıda hızlı ataklarla gol aradı. Topun kontrolünü rakibine bırakan Yunan ekibi, kontra ataklarla sarı-lacivertli kalede pozisyon üretti. Maçın 30. dakikasında Napoleoni'yle gole yaklaşmasına rağmen Volkan'ı geçemeyen Atromitos, kalecisi Gorbunov'un başarılı kurtarışlarıyla ilk yarıyı 0-0 eşitlikle tamamladı.

 

VAN PERSİE'DEN SON DAKİKA GOLÜ


İkinci yarıda rakip kalede gol arayan sarı lacivertlilerin 60. dakikada Nani ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Kalan dakikalarda rakip mkalede gol arayan sarı lacivertliler 90. dakikada Van Persie ile golü buldu.

 

 

 

 

 


Fenerbahçe Atromitos maçı


MAÇTAN NOTLAR


Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Yunanistan'ın Atromitos takımıyla oynadıkları UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında, Spor Toto Süper Lig'de son oynanan Eskişehirspor maçının ilk 11'inde tek değişiklik yaptı. Peristeri Stadı'nda oynanan karşılaşmada Pereira, Eskişehirspor maçının kadrosundan sadece Hasan Ali Kaldırım'ı ilk 11'de oynatmadı Cezası nedeniyle Eskişehir temsilcisi karşısında kadroya giremeyen Caner Erkin, Hasan Ali'nin yerine Atromitos maçına ilk 11'de başladı. Sarı-lacivertli takımda, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Shakhtar Donetsk karşısında kırmızı kart gören Simon Kjaer ile sakatlığı devam eden Gökhan Gönül kadroda yer almadı. Atina'ya getirilen 20 kişilik kafilede kaleci Ertuğrul Taşkıran ile Uygar Mert Zeybek de 18 kişilik kadroya dahil edilmedi. UEFA'ya isimleri verilmesine rağmen Hakan Çinemre ile Mehmet Topuz ise Yunanistan'a getirilmedi.

 

VAN PERSIE YİNE YEDEK


Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, Atromitos karşısında da maça yedek başladı. Takıma geç katıldığı için henüz hazır olmadığı gerekçesiyle İstanbul'daki Shakhtar Donetsk ve Eskişehirspor maçlarında sonradan oyuna giren Van Persie, Ukrayna'daki Shakhtar Donetsk karşılaşmasında ise sakatlığından dolayı kadroda yer almamıştı.

VOLKAN ŞEN KADRODA


Fenerbahçe'nin Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Volkan Şen, Atromitos maçının 18 kişilik kadrosuna alındı. Ozan Tufan ile sarı-lacivertli takıma transfer olan Volkan, maça yedek kulübesinde başladı. UEFA'ya kurallar gereği bu turda sadece bir futbolcu ismi verebilen sarı-lacivertlilerde, bu yüzden Ozan Tufan kadroya alınmadı. Volkan'ın dışında kaleci Fabiano, Van Persie, Kadlec, Alper Potuk, Hasan Ali Kaldırım ve Mehmet Topal yedek kulübesinde forma şansı bekledi.


PEREIRA TRİBÜNDE


UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Shakhtar Donetsk karşısında hakem tarafından tribüne gönderilen ve UEFA'dan 2 maç ceza alan Pereira, Atromitos maçında yedek kulübesindeki yerini alamadı. Cezası nedeniyle yedek kulübesi ve soyunma odasına giremeyen Pereira'nın yerine yardımcıları Filipe Almeida ve Luis Miguel takımın başında sahaya çıktı. Pereira, kendisi için ayrılan loca bölümünde oturmasına rağmen telsiz aracılığıyla oyuncularına mesajlarını iletti.

AZİZ YILDIRIM TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, takımının Atromitos'la oynadığı maçı tribünden takip etti. Maç günü sportif direktör Giuliano Terraneo'yla Atina'ya gelen Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle karşılaşmayı locadan izledi.


ATİNA'DA 200 FENERBAHÇELİ


Az sayıdaki Fenerbahçe taraftarı, takımlarını Atromitos'la oynadıkları maçta destekledi. Kapasitesi 9 bin olan Peristeri Stadı'nda yaklaşık 200 sarı-lacivertli taraftar, kendilerine ayrılan bölümde takımlarına destek verdi. Yunan taraftarlar ise stadın tamamını dolduramadı. Yaklaşık 5 bin Atromitos taraftarı maçı izledi.Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın ismi anons edildiği sırada Yunan taraftarlar ıslıklarla protesto etti.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Fenerbahce-komsuyu-son-dakikada-yikti--haberi-217889.html