AKP - HDP hükümeti mi kuruluyor?

19 Ağustos 2015 Çarşamba  18:50

Erken seçim için kurulması beklenen seçim hükümetine sadece AK Parti ve HDP'li bakanlardan oluşacak. CHP ve MHP ise bu hükümete bakan vermeyeceğini açıklamıştı. HDP ise hükümete katılacağını deklare etmişti. Bu durumda seçim hükümetinin nasıl oluşacağı da tartışma konusu oldu. 25 bakanın AK Parti ile HDP arasında mı paylaşılacağı, yoksa MHP ve CHP'ye düşen 9 bakanlığa da bağımsızların mı atanacağı henüz netlik kazanmadı.



12 BAKAN BAĞIMSIZLARDAN OLABİLİR



Muhtemelen Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulacak seçim hükümetinde AK Parti Başbakan ve 10 Bakan, HDP de 3 bakan ile temsil edilecek. 12 bakan ise bağımsızlardan oluşacak. İçişleri, Ulaştırma ve Adalet Bakanlarının bağımsız olması Anayasa hükmü bulunuyor. Bu bakanlar bürokratlar arasından seçilecek.



ÖZKES'E GÖREV VERİLMESİ ZAYIF BİR İHTİMAL



TBMM'deki tek bağımsız milletvekili CHP kökenli İhsan Özkes'e de görev verilmesi ihtimal dahilinde, ancak zayıf bir ihtimal olarak görülüyor.


DÜĞÜMÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇÖZECEK



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BUGÜN TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde Yılmaz ile hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili süreç hakkında istişari bir görüşme yapıyor.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/AKP-HDP-hukumeti-mi-kuruluyor-haberi-217867.html