KCK'dan sürpriz ateşkes çağrısı

10 Ağustos 2015 Pazartesi  23:49

KCK, HDP'nin çift taraflı ateşkes çağrısının ardından yayınladığı yazılı açıklamada, Abdullah Öcalan'ın özgür koşullarda siyasi müzakere yapacağı, bu müzakere sonuçlarının Mecliste anayasal ve yasal normlara dönüştürüleceği bir siyasi irade ve çözüm sürecine ihtiyaç olduğunu duyurdu. Kürt sorununun Türkiye sınırları içinde demokratik çözümünde ısrarlı olduğununu belirten KCK, tahkim edilmiş ateşkes çağrısı yaptı.

 



"KÜRT SORUNUNU SİLAHLA ÇÖZME STRATEJİMİZ YOK"

 



KCK açıklamasından ilgili kısımlar şöyle:


"Biz, 2003 yılından bu yana paradigma değiştirmiş bulunmaktayız. Kürt sorununu silahlı mücadeleyle çözeceğiz biçiminde bir stratejiye sahip olmadığımız herkes tarafından bilinmelidir. Gerillamız Kürt halkının varlığını, özgür ve demokratik yaşam mücadelesini koruma gücüdür. Bugün de Türk devletinin bu yönlü saldırılarına karşı savunma gücü rolünü oynamaktadır.



Hiç kimse Kürt sorununun çözüldüğünü, Kürt sorununun kalmadığını iddia edemez. Bunu söylemek, inkar ve imha politikasını yeni koşullarda sürdüreceğiz anlamına gelmektedir. Nitekim izlenen politika ve uygulamalar da bu doğrultudadır. Bu politikada ısrar edilerek silahlar bırakılsın demek, arabayı atın önüne koşmak ve yüzyıllık çözümsüzlüğü sürdürmektir.



"KALICI BARIŞI SAĞLAYACAK TUTUMLARA İHTİYAÇ VARDIR"



Bu açıdan artık ateşkes ve çatışmasızlıkları kötüye kullanmayı önleyecek ve yeni çatışmaların ve savaşların ortaya çıkmasını engelleyecek bir demokratik siyasal tutuma ihtiyaç vardır. Ateşkes ve çatışmasızlıkların kötüye kullanılmayacağı ve kalıcı barışı sağlayacak tutumlara ihtiyaç vardır.



Tutuklamaların olmayacağı; karakol, kalekol, askeri amaçlı baraj ve yolların yapılmayacağı, demokratik örgütlenme ve bu karakterli mücadelelerin önlenmeyeceği tahkim edilmiş bir ateşkes gereklidir."



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/KCK-dan-surpriz-ateskes-cagrisi-haberi-217840.html