Demirtaş'tan hükümete IŞİD uyarısı!

9 Ağustos 2015 Pazar  23:13

Barış Bloku tarafından Bakırköy’de düzenlenen mitinge katılarak konuşma yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümete sert eleştirilerde bulundu. Hükümete ‘terörle arana mesafe koy’ diye seslenen Demirtaş, “Bu savaşı başlatan sizsiniz, bu ateşkesi bozan sizsiniz. Dolayısıyla bize oradan her gün talimat yağdırıp yön vermeye çalışma. Sana düşen şey nedir biliyor musun? Terörle arana mesafe koy. IŞİD terörüyle arana mesafe koy önce. Önce şiddetle, silahla arana mesafe koy ey AKP.” dedi.

Barış Bloku tarafından İstanbul Bakırköy’de düzenlenen mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte katılan Demirtaş, miting meydanında toplananlara hitap etti. Konuşmasına savaş istemeyenlere selamlarını göndererek başlayan Demirtaş, “Ülkemizde savaş yaptırmayacağız diyen, bu ülkede birilerinin çıkarı için siyasi rant hesabı için, iktidar sevdası için, birileri yeniden tek başına iktidar koltuğuna oturabilsin diye evlatlarımızı feda etmeyeceğiz, kurban etmeyeceğiz diyenlerin sesine bin selam olsun.” şeklinde konuştu.

“Savaş nasıl olur, savaş nasıl gerçekleştirilir, onu AKP’yi izleyerek anlayabiliriz. Bir savaş nasıl çirkin bir politika ile, nasıl çirkin bir rüyayla nasıl bu hale getirilir, AKP’yi izleyerek anlayabiliriz” diyen Demirtaş, şöyle devam etti: “Barış yapanlar, barış nasıl gerçekleştirilir, bunu da görmek isteyenler bu meydana baksınlar. Kürdü, Türkü, Alevisi, Sünnisi el ele verir, size savaş yaptırmaz. Siz nasıl savaş ilan ediyorsanız halkları barış ilan eder ve halkların bu duygusu, bu birlikteliği karşısında size ancak susmak düşer. Halkın iradesine boyun eğmek düşer. Savaş çığırtkanlarına karşı, ülkemizi bir kez daha yangın yerine çevirmek isteyenlere karşı yan yana durmamız lazım. Bizler ölmek ya da öldürmekle, bizler kanla, gözyaşıyla, her bir annenin yürek yangıyla, artık bu ülkede artık özgürlük, kardeşlik inşa edilemeyeceğini biliyoruz.”

‘SİZİN İKTİDARINIZ UĞRUNA FEDA EDİLECEK EVLADIMIZ YOK’

Partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, erkeklerin, kadınların istemediği bir savaşı kimsenin dayatamayacağını söyleyen Demirtaş, “Bu ses Türkiye’nin her yerinde aynı şekilde yankılanırsa, bu ses Türkiye’nin her yerinde aynı coşkuyla meydanları doldurup taşarsa bu savaşı bir gün bile sürdüremezler. Çünkü ne diyor, ‘bizler evlatlarımızı feda etmeye hazırız’ diyor. Evlat dedikleri de sizsiniz, biziz. Asker anneleri, polis anneleri, gerilla anneleri çıkıp demelidir. ‘Bizim sizin iktidarınız uğruna feda edilecek evladımız yok. Biz evladımızı siz saraylarda oturasınız, halka zulüm edesiniz, çalıp çırpasınız diye feda etmeyiz. Evlatlarımızı bunun için yetiştirmedik’ demelisiniz. Samsun buna ses vermeli, Trakya, Ege, İç Anadolu, bu barış sesine ses vermeli. Şu anda ülkedeki en büyük çılgınlık AKP tarafından dayatılan çılgınlıktır. Başka da bize savaş dayatan yok.” şeklinde konuştu.

‘O YÜZDE 41’İ BİR DAHA RÜYALARINDA BİLE GÖREMEYECEKLER’

Demirtaş, “Toplum barış istiyor, PKK barış yapmaya hazır olduğunu ilan ediyor, Dolmabahçe’de müzakereye hazır olduğunu ilan ediyor, ama hayır... İlle de biz savaş yapacağız diyorlar. Burada akılla hareket etmemiz lazım. Barışı vicdanla inşa etmemiz lazım.” diyerek sürdürdüğü konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Erken seçim mi diyorlar. Halka, sandığa gitmekten korkan namert olsun. Barış Blok'u aynı zamanda AKP’ye ders verecek en büyük siyasi blok olmalıdır. Erken seçim istiyorlarsa buradan Bakırköy Meydanı’ndan ifade etmek istiyorum. Erken seçim yaptıklarına onları pişman edeceğiz, hazır mısınız buna? O yüzde 41’i de bir daha bulamayacaklar. Evlatlarımızın, gençlerin kanı üzerinden her gün oy hesabı yapan, her gün araştırmalarla, anketlerle yeterince oy alamadık, biraz daha operasyonları tırmandıralım diyenler yüzde 41’i bir daha rüyalarında bile göremeyecekler. Bizler erken seçimde AKP’den kurtulacağız, kendi sorunumuzu kendimiz çözeceğiz. Demokratik bir halk iktidarı, bir halk yaratmamız lazım. Başka türlü bu çılgınlık Türkiye’nin başına bela olmaktan, bıkmadan usanmadan, başımızda tepemizde durmaktan vazgeçmeyecek.”

‘IŞİD TERÖRÜYLE ARANA MESAFE KOY’

Demirtaş, barışın bir pratiğinin de olması gerektiğinin altını çizerek şöyle devam etti: “Elbette ki karşılıklı ateşkes derhal olmalı, uzatmadan. Bu hafta değil, gelecek hafta değil, şu saatte istiyoruz. Hükümet buna sessiz kalamaz artık. Sayın Davutoğlu, geçici Başbakan size sesleniyoruz. Bize oradan sürekli talimat vermekten vazgeç. Bu savaşı başlatan sizsiniz, bu ateşkesi bozan sizsiniz. Dolayısıyla bize oradan her gün talimat yağdırıp yön vermeye çalışma. Sana düşen şey nedir biliyor musun? Terörle arana mesafe koy. IŞİD terörüyle arana mesafe koy önce. Önce şiddetle, silahla arama mesafe koy ey AKP. Önce bunları yap. Çünkü HDP elindeki demokrasi imkânlarıyla, halkın gücüyle, sivil siyasetle seni iktidardan alaşağı etti. Tek bir yerde silah kullanmadık, silahı teşvik etmedik. Asla hiçbir silahlı eylemin arkasında durmadık. Sivil siyaset yaptık, sizi iktidardan düşürdük. Siz ne yaptınız, silaha sarıldınız. O nedenle silahla arasına mesafe koyması gereken AKP’dir. Terörle arasına mesafe koyması gereken sizsiniz. Asıl siz bu halka hesap vermelisiniz.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, “IŞİD’e TIR’larla gönderdiğiniz silahlar, bombalar, IŞİD’e sağladığınız lojistik, IŞİD’e eleman sağlamada gösterdiğiniz kolaylık bunların hepsi suçtur, biz mi yaptık bunları. Siz gerçekleştirdiniz bunları. Silahtan medet uman sizsiniz." şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinin bir kez daha başlaması durumunda, onun da gereğini yapacaklarını söyleyen Demirtaş, kalıcı barışın inşaların karnının doymasıyla, emeklerinin sömürülmemesi ile olacağını belirtti. Demirtaş, “Anneler babalar, siz sesinizi yükseltin. Siz isterseniz barış olur. Siz sesinizi yükseltirseniz bu ses, yarın değil barış hemen şimdi derseniz barış olur.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Demirtas-tan-hukumete-ISID-uyarisi--haberi-217817.html