Alevi başkanlara silahlı saldırı şoku!

8 Ağustos 2015 Cumartesi  18:00

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün ile eşi Yurdanur Düzgün ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir'in, dün Ankara yolu üzerinde silahlı saldırıya uğradığı bildirildi. Düzgün, saldırıyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendilerini hedef gösterdiğini ileri sürdü.

 

 


UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ARACA ATEŞ AÇILDI

 



Baki Düzgün ve eşi Yurdanur Düzgün'ün 'Aleviler Barış İstiyor' konulu toplantıya katılmak için özel otomobilleriyle Ankara'ya gittikleri öğrenildi. Ankara'ya 80 km kala Bolu'dan gelirken yol kenarından uzun namlulu silahlarla araçlarına ateş açıldığını belirten Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, "Bugünkü çalıştayımıza katılmak üzere İstanbul'dan Ankara'ya geliyorduk. Bolu Dağı'ndan iniş yapıyorduk. Aracımızla seyir halindeyken bir anda silah sesi duyduk, aracımıza ateş ediliyordu. Çok şükür herhangi bir yara almadık " dedi.



"ALEVİ TOPLUMUNU OLAYLARIN İÇİNE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR"



Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir de ıssız bir bölgede kendilerinin hedef alındığını tahmin ettiklerini ifade ederek yaşanan saldırıyı şöyle aktardı: "Biz aracımızla hızlı bir şekilde iniş halindeydik. Bir anda silah sesini duyduk ve kıvılcımları gördük. Hedef olduğumuzu anladığımız için durmadan hızla olay yerinden ayrıldık. Taki kendimizi güvende hissettiğimiz 15-20 km sonra durarak aracımıza baktık. Çok şükür yaralananımız olmadı. Konuyla ilgili Ankara'da emniyete bilgi verdik. Daha önce Akit Gazetesi Suruç'ta yaşanan olayla ilgili Baki beyi hedef göstermişti. Alevi toplumunu olayların içine çekmeye çalışıyorlar, ancak biz inadına barış demeye devam edeceğiz."



"MELİK GÖKÇEK BİZİ DİREK HEDEF GÖSTERDİ"



Bazı gazetelerin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in kendilerini hedef gösterdiğini belirten Düzgün, şunları söyledi: "Suruç'tan bu yana savaş olmasın insanlar ölmesin çağrılarımız vardı. Daha sonra bir gazete tarafından hedef olarak gösterildik. Akabinde Melih Gökçek Twitter'dan beni hedef gösterdi. Bizi korkutmak, baskı altına almak istediler. Biz her daim barışı savunacağız. Hiç kimsenin inancından dolayı burnunun dahi kanamasını istemiyoruz."


Alevi Genel Başkanları'na Silahlı Saldırı


SALDIRI VE GÖKÇEK'LE İLGİLİ SUÇ DUYURUSU



Kendisinin hedef gösterilmesiyle ilgili hukuki işlem başlattığını hatırlatan Düzgün, "Suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca pazartesi günü savcılığa gidip hem dün bize yapılan silahlı saldırıyla ilgili hem de Melik Gökçek'le ilgili bizi direk hedef haline getirdiği için suç duyurusunda bulunacağım." dedi.



"KARANLIK GÜÇLER NE YAPARSA YAPSIN..."



Yapılan saldırıyı nefret ve şiddetle kınadıklarını belirten Anadolu Alevi Bektaş Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu ise, "Karanlık güçler ne yaparsa yapsın Alevi toplumunu ve Alevi kurumlarını asla kendi kirli oyunlarının içine bizleri çekemeyecekler" vurgusu yaptı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Alevi-baskanlara-silahli-saldiri-soku--haberi-217798.html