BMW annesini kaybetti!

7 Ağustos 2015 Cuma  12:35

Almanya'nın en zengin kadınlarından olan ve BMW'nin önemli hissedarı arasında yer alan Johanna Quandt, 89 yaşında hayatını kaybetti.

 


HAYATI FİLM GİBİ



İkinci Dünya Savaşı sonrasında iflasın eşiğine gelen BMW'yi kurtaran sanayici Herbert Quandt'ın 1950'lerde asistanlığını yapan, 1960'ta da onunla evlenen Johanna Quandt, eşinin ölümünden sonra onun BMW Yönetim Kurulu'ndaki sorumluluklarını üstlenmişti. Çocukları Stefan Quandt ve Susanne Klatten ile birlikte BMW'nin yüzde 46.8'lik hissesini elinde bulunduran Johanna Quandt, 1997'de tüm yönetim kurulu sorumluluklarını da çocuklarına devretmişti.

 

 



HİZMETÇİLİK BİLE YAPTI



Sanat tarihçisi bir aileden gelen, ancak Detroit'te yaşadığı dönemde hizmetçilik de yapan Johanna Quandt, Almanya'ya döndükten sonra bir bankerin sekreterliğini, ardından da eşinin asistanlığını yapmıştı. Eşinin şirketle ilgili kararlarında büyük etkisi olduğu söyleniyordu.



HAYIR İŞLERİ YAPIYORDU



Kendisini hayır işlerine adayan ve bunun için bir fon kurarak servetini bu konuda harcamaktan çekinmeyen Quandt, karserli çocuklara yardım ederken, bilimsel araştırmalara ve kültür faaliyetlerine verdiği desteklerle de tanınıyordu.

 



HİSSELERİ ÇOCUKLARINA DAĞITILACAK



Şirketten yapılan açıklamada, Quandt'ın ölümünün, ailenin şirketteki hissedarlığını etkilemeyeceği, çocuklarına paylaştırılacağı bildirildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan oğul Stefan Quandt, yüzde 17.4'lük, Susanne Klatten ise yüzde 12.6 hisseyi elinde bulunduruyordu. Annelerinin ölümünden sonra bu dağılımın yüzde 25.75 ve 20.95 şeklinde olacağı belirtiliyor.



SERVETİ 11.5 MİLYAR DOLAR



Quandt'ın net servetinin 11.5 milyar dolar olduğu ve Bloomberg'in milyarderler listesinde 98., Almanya'da ise 8. sırada olduğu hatırlatılıyor. BMW'nin piyasa değeri 65.3 milyar dolar olarak hesaplanıyor.
Kazancı sadece BMW Grubu'nun hisselerinden sağlamayan Stefan Quandt, güneş panelleri imalatından elektronik kartlar ve bankacılık gibi pek çok sektörde farklı şirketlere sahip. Susanne Klatten ise özellikle kimya ve ilaç sektöründe yatırımlar yapmayı tercih ederken, enerjiyle ilgili yatırımlar da yapmış.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/BMW-annesini-kaybetti--haberi-217764.html