Bahçeli'den Diyanet'e sert eleştiri!

27 Mayıs 2015 Çarşamba  23:39

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugüne kadar Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış İslam alimi şahsiyetler olduğunu belirterek, “Bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde diyanet siyasallaşmıştır. Diyanet otomobilleşmiştir. Yapılacak tek bir şey vardır. Bu istismardan Sayın Cumhurbaşkanı'nı frenleyebilecek bir gücü kendisinde bulunmamaktadır. Onun için en hayırlısı olan istifa etmektir.” dedi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyareti sonrasında Patalya Otel’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sen kimsin, haddini bil’ sözleri hatırlatılan Bahçeli, “Cumhurbaşkanı'nın 10 Ağustos sonrasında 36’ya yaklaşmış olan yurt içi gezileri, bu geziler içinde değerlendirmeleri hiç ciddiye alınacak görülmemektedir. Nerede, neyi, nasıl konuşacağını tamamen unutmuş aklına geldiği gibi herkesi suçlar herkese iftira eden tahrik eden üslubu kendisi için öncelik haline getirmiştir.” diye konuştu.



Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen araba konusunu çok iyi anlamakta olduğunu belirten Bahçeli, şu açıklamalarda bulundu: “Seçim öncesinde her şeyi istismar ettiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nı da istismar alanına almıştır ama bu oyuna Diyanet İşleri başkanlığı nasıl düşmektedir? Bugüne kadar Diyanet İşleri Başkalığı yapmış islam alimi çok değerli şahsiyetler vardır. İyi uygulamaları vardır. Ama hiçbiri bugünkü Diyanet İşleri Başkanlığı döneminde diyanet siyasallaşmıştır. Diyanet otomobilleşmiştir. Yapılacak tek bir şey vardır. Bu istismardan Sayın Cumhurbaşkanı'nı frenleyebilecek bir gücü kendisinde bulunmamaktadır. Onun için en hayırlısı olan istifa etmektir.”



MHP SÖYLEMLERİ GÖNÜLLERE YAZILIYOR, NE KADAR TOPLATIRLARSA TOPLATSINLAR HİÇBİR ANLAM İFADE ETMEZ



'MHP afişleri toplatılmasına yönelik mahkeme kararını' da değerlendiren Bahçeli, “MHP’nin söylemleri gönüllere yazılıyor. Ne kadar toplatırlarsa toplatsınlar hiçbir anlama ifade etmez. Mahkemeler bizimle bu manada meşgul olurlarsa da memnun oluruz.” şeklinde konuştu.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Bahceli-den-Diyanet-e-sert-elestiri--haberi-217759.html