Altın fiyatları iç piyasada dip yaptı!

27 Mayıs 2015 Çarşamba  23:14

Altın, ABD'de dün açıklanan konut ve tüketici güveni gibi çeşitli verilerin beklenenden daha iyi çıkmasının, FED'in faiz artırımına gidebileceği beklentilerini güçlendirmesi ve bunun sonucu doların değer kazanmasının ardından, iki haftanın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.



DIŞ PİYASA



Spot altın yüzde 0,3 düşüşle ons başına 1.184,37 dolara akdar inerek 12 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 10.37'de 1.188,23 dolara geldi. Metal salı günü yüzde 1,7 kadar düşerek 30 Nisan'dan bu yana en güçlü düşüşünü gerçekleştirmişti.


İÇ PİYASA



Faiz beklentisi iç piyasayı da etkiledi. Altının gram fiyatı serbest piyabada 101 liranın altına geriledi.

ANALİZ



Altın, FED'in 2006'dan bu yana ilk faiz artırımına bu yıl gidebileceği spekülasyonuna bağlı olarak, 2015 yılındaki kazancını yüzde 0,3'e daralttı. ABD'de dün açıklanan sermaye ekipmanları siparişleri yükselişini ikinci güne taşırken, birinci el konut satışları tahmin edilenden daha fazla arttı ve tüketici güveni göstergesi beklenmedik bir şekilde dört ayın en düşüğünden yükseldi. Dolar çarşamba günü bir ayın en yüksek seviyesine tırmandı ve bu hareket, altına yönelik alternatif yatırım talebinin azalmasına neden oldu.


UZMAN GÖRÜŞÜ



Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Altın fiyatları kısa vadede, ABD dolarının yönüne bağlı olarak hareket etmeye devam edecek," dedi ve "Dolar, ABD faiz hikayesindeki düşüş ve yükselişe daha fazla tepki verir hale geliyor." şeklinde görüş bildirdi



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Altin-fiyatlari-ic-piyasada-dip-yapti--haberi-217753.html