Erdoğan'dan muhalefete çok sert sözler!

4 Mayıs 2015 Pazartesi  22:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te halka hitap etti. Erdoğan'ın programına işadamı Ethem Sancak ile eski bakan Egemen Bağış da katıldı. Siirt'in hayatında önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Erdoğan, "Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var. İki defa dönüm noktası oldu.

 

17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda okuduğum MEB'in onaylı kitaplarında yer alan şiir için cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görelim. Özgürlük nasılmış bir daha görelim." diye konuştu. Erdoğan, daha sonra Ziya Gökalp'e ait "Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker.." şiirini okudu.



'7 HAZİRAN'DA BU OYUNU BOZUN' ÇAĞRISI YAPTI



Diyanet'in Kürtçe Kur'an meali bastığını anlatan Erdoğan, "Bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı?" diye konuştu. "Terörün beslediği siyasi parti Diyanet'i kapatacağını söylüyor." diyen Erdoğan, "Her türlü yol bunlarda var. Bunlar cami duvarına pislemeye başladı." ifadelerine yer verdi. "7 Haziran'da bu oyunu bozun." çağrısı yapan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Çıkmış Taksim bizim Kabe'mizdir diyor. Birileri daha önceden ne diyordu, Kabe onların olsun Çankaya bize yeter diyordu. Şimdi de bunlar Kabe Arabın olsun, Taksim bize yeter diyor. Şimdi bunlara ders vermek gerekmiyor mu? Şimdi diyorlar Cumhurbaşkanı taraf. Evet ben tarafım. Ama milletimin tarafındayım. Her partiye eşit mesafedeyim ama gönlümde bir parti var tabi o ayrı konu. Bakın bu meydanda herhangi bir partinin bayrağı yok. Bu meydanda sadece Türk bayrağı dalgalanıyor. Ve her gittiğim yerde ne diyorum; Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet."



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Erdogan-dan-muhalefete-cok-sert-sozler--haberi-217722.html