TBMM'de Özgecan Aslan protestosu!

17 Şubat 2015 Salı  22:27

Mersin'de vahşice katledilen Özgecan Aslan'ın ölümüne tepki amaçlı TBMM Genel Kurulunda çok sayıda milletvekili koyu renk ve siyah kıyafet giyindi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadına şiddete karşı konuşma yapmak için kürsüye çıktığı sırada CHP'li çok sayıda milletvekili Genel Kurul Salonundan dışarı çıkarak protesto etti. Bu protesto nedeniyle AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök arasında sözlü tartışma yaşandı.

 



TBMM Genel Kurulu saat 15.00'da TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı yönetiminde açıldı. Bahçekapılı, Mersin'de katledilen Özgecan Aslan nedeniyle üzüntülerini dile getirdi ve söz isteyen bütün milletvekillerine Özgecan Aslan ile ilgili 1'er dakika söz hakkı vereceğini söyledi. Konuşmak için kürsüye çıkan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, kürsüye Özgecan Aslan'ın fotoğrafını astı.



BAKANI PROSETO ETTİLER



Özgecan Aslan'ın ölümüyle ilgili söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam kürsüye çıktı. Bu sırada ise CHP'li milletvekillerinin büyük kısmı bakan İslam'ı protesto etmek için Genel Kurul salonundan dışarı çıktı. Genel Kurul salonunda ise CHP grubundan Grup Başkanvekili Levent Gök ile Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ kaldı.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri tüm dünyada hala en önemli sorun alanlarından birini teşkil ediyor. Bu sorun uzun bir zaman sürecinden geçerek ne yazık ki günümüze kadar taşınmış durumda. Şiddet ne biçimde olursa olsun kadınların hayatına korku ve güvensizliği sokuyor, temel hak ve hürriyetleri kullanmalarını engelliyor. Sorun tüm dünyada tartışılıyor, her ülke kendine göre tedbirler alıyor ancak ne yazık ki şu ana kadar hiçbirimiz köklü bir çözüme ulaşabilmiş değiliz" dedi.



GERGİNLİK ÇIKTI



Bakan İslam'ın konuşmasını tamamladıktan sonra bakanlar sırasındaki yerine geçtiği sırada söz almadan oturduğu koltuktan ayağa kalkan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, CHP sırasında bulunan Grup Başkanvekili Levent Gök'e sesini yükselterek bakan İslam'ın protesto edilmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine Gök ile Yeni arasında sözlü tartışma yaşandı.



BAHÇEKAPILI TEPKİ GÖSTERDİ



Yaşanan tartışmalar üzerine TBMM başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, "Şiddeti konuşuyoruz yaptığınıza bakın. Biz şiddeti kınıyoruz şiddet gösterisi yapıyorsunuz, kınıyorum sizi"diye çıkıştı.



Bakan İslam'ın bakanlar sırasına geçmesinin ardından CHP'li milletvekilleri Genel Kuruldaki yerlerini aldı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/TBMM-de-Ozgecan-Aslan-protestosu-haberi-217608.html