Selahattin Demirtaş'tan AKP'ye sert sözler!

20 Ocak 2015 Salı  18:54

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Meclis Grup toplantısında konuştu. Demirtaş, Hrant Dink'i ölümünün 8. yıldönümü sebebiyle andı. "Soruşturmanın hala muğlak, belli bir siyasi amaç doğrultusunda yürütülüyor olması AKP hükümetinin utancıdır." diyen Demirtaş, "Bu işi getirip paralele bağlama konusunda herhalde karar aldılar. Bu meseleye dahil bütün sorumlular hakkında soruşturma gerekirken sadece bir kesim hedef alınarak Hrant Dink soruşturması yapılıyor. Hem biz hem de aile bundan rahatsız. Biz bitti demedikçe bu dosya kapanmayacak." ifadelerini kullandı.

 



Aleviler ne istiyorsa kendilerinin de onu istediğini belirten Demirtaş, Alevilerin isteklerine bir sınır çizmediklerini kaydetti. Cem Evleri konusunda yerel yönetimler konferansında resmi Meclis kararı alacaklarını belirten Demirtaş, Belediyelerimiz cem evlerini resmi olarak tanıyacak ve sularını ücretsiz verecekler. Biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Asıl sorumluluk iktidarda, hükümettedir." diye konuştu.



Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından baro başkanına verilen 6,5 yıl mahkumiyeti onayladığını dile getiren Demirtaş, "Mahkemeler sizin yandaşlarınız için yol geçen hanına dönüştü. Yargıtay da bu hale dönüştü. Bir baro başkanına bu yapılıyorsa orada hukukun esamesi okunamaz. Tabi ki caizse bu eşkiyalığı takip edeceğiz." dedi.



CİZRE'DE 12 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU ÖLDÜREN FİŞEĞİN ÖRNEĞİNİ GÖSTERDİ



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Cizre'yi eşkiyalardan temizleyeceğiz" dediğini hatırlatan Demirtaş, "Cümlenin bu kısmına katılıyorum; Cizre'yi eşkiyalardan temizlemek lazım. Cizre halkı eşkiyaları orada barındırmayacak. Cizre normale dönüşecek, adaletli bir yaşamı inşa edilecek." diye konuştu.



"Bu sizin eşkiyalardan birinin 12 yaşındaki çocuğu öldürdüğü fişek. Kafasından çıkan fişeğin örneği." diyen Demirtaş, bundan binlercesinin atıldığını belirterek "Ensesinden girip beynini parçalayarak katletmiştir. Bu eşkiyalık değilse nedir. Önce bunun hesabını verin, sonra gelin HDP'den hesap sorun. Cizre'yi AKP'nin eşkiyalarından temizleyeceğiz." şeklinde konuştu.



"Mahkemeler kendi eşkiyaları için işlemiyor. Grup olarak biz bu eşkiyalığı da sorgulayacağız." diyen Demirtaş, "HDP'nin yolsuzluk ve rüşvet tavrını çarpıtanlara; biz çekildik, iyi yaptık, arkasındayız. Komisyonun bu rezil kararı vereceğini daha ilk toplantılarda anladık. Biz onları aklamak için değil; komisyonunun aklama faaliyetini teşhir etmesi için istifa ettik." ifadelerini kullandı.



"ONURUNU CÜZDANINA SIKIŞTIRMAMIŞ OLANLAR EVET OYU VERMELİ"



Meclis Soruşturma Komisyonunun neler yaptığını anlatan Demirtaş, AK Partililere evet demeleri için çağrıda bulundu. "Bakanların Yüce Divan'a gitmeleri için elimizden geleni yapacağız. Onurunu cüzdanına sıkıştırmamış olanlar evet oyu vermeli. Gelip evet oyu vermelidir. Bakanların yerinde olsam gelir bugün evet oyu kullanırım. Madem rüşvet, yolsuzluk yok; o zaman evet demesi için 4 bakan, konuşma yapmalıdır. Diyelim parmak sayısıyla bunu örttünüz, toplum buna ikna olacak mı, kapatmış olacak mısınız? Gelin bunu halktan saklamayalım, bir yargılama ile ortaya çıksın. Anayasa Mahkemesine güvenmiyorsanız, bu üyelerin çoğunu siz atadınız. Bu Anayasa Mahkemesi bizim partimizi kapattı. Size gelince güven olmuyor da, bizi niye bu kadar kolay yargılıyor? Bakanların ayrıcalığı mı var? Biz kuzu kuzu gidiyorsak siz niye gitmiyorsunuz?" diye konuştu.



"GÜN GELİR KAPATTIK ZANNETTİNİZ DOSYAYI HDP AÇAR"



Yolsuzluğun, rüşvetin saklanmasının devlet operasyonuyla sağlandığını dile getiren Demirtaş, bugün AKP'nin bunun için çaba sarfedeceğini vurguladı. "Gün gelir kapattık zannettiğiniz dosyayı HDP açar." diyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Bakanlar çaldı çırptı demiyoruz, mahkemeye gitsinler diyoruz. Tutuklama da yok, birşey yok. O zaman AKP'liler neden korkuyorlar? Belki de aklanacaklar ve tarihe yolsuzluktan aklanan bakanlar olarak geçecekler. Ama bu şekilde olmaz."



Atanamayan öğretmenlerin sorunlarını anlatan Demirtaş, bu ülkede herkese iş bulunabileceğine dikkat çekti. İşsiz kalan insanlara da bu sistemde ihtiyaç olduğunu belirten Demirtaş, işsizliğin bilinçli bir politika olduğunu savundu.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Selahattin-Demirtas-tan-AKP-ye-sert-sozler-haberi-217545.html