TBMM'de oylamaya damga vuran pankart!

20 Ocak 2015 Salı  18:48

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 eski bakanın, Yüce Divan'a gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin oylama için toplandı. TBMM Genel Kurulu'nun 44. birleşimi saat 15.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı yönetiyor.

 



Ekonomi eski Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilmeleri için üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276 milletvekilinin oyu gerekiyor. Bakanlar için oylamalar ayrı ayrı, gizli olarak yapılacak.



Sırasıyla Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler ve Egemen Bağış Meclis Genel Kurulu'na geldiler. Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan ise hayatını kaybeden üvey annesi Perihan Çağlayan'ın Muş'taki cenaze törenine katılması sebebiyle henüz Genel Kurul'a gelmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Genel Kurul'da bulunuyor.



CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis Genel Kurulu'na Peygamber Efendimiz'e (s.a.v) ait "Hırsızlık yapan Kızım Fatıma da olsa mutlaka cezalandırırdım." sözünün yer aldığı bir döviz getirdi. Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ise Özkes'i "Pankart astınız, herkes gördü. Önemli bir konu görüşüyoruz. Lütfen siz de hassas davranınız. Onu kaldırın." diyerek uyardı.



Meclis Soruşturma Komisyonu adına konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, dizi pusulasının hukuki bir konu olduğunu savundu. Soruşturma dosyasına ilişkin bilgiler veren Tunç, 4 eski bakanın neden Yüce Divan'a gönderilmediğine ilişkin nedenleri anlattı. İddialarla ilgili yeterli delillerin olmadığını ileri sürdü. Tunç, "Komisyon hukuk çerçevesinde karar vermiştir. Hiç kimse komisyonun hukuk dışı bir karar vermesini bekleyemez." diye konuştu. 

TBMM’de dört bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesi görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes dikkat çeken bir pankart açtı. Özkes, Hz. Muhammed'in (S.A.S) "Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa cezalandırırım" Hadis-i Şerif'ini pankart açarak genel kurulda gösterdi.

 

 



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/TBMM-de-oylamaya-damga-vuran-pankart-haberi-217542.html