Orman Bakanlığı bahçesinde ağaç katliamı!

13 Aralık 2014 Cumartesi  21:56

Zaman’da İsmail Altunsoy imzasıyla yayınlanan habere göre, Bakanlık, lojman ve sosyal tesis yapmak için arka bahçesindeki 500’e yakın çam ve meşe ağacının kesilmesine göz yumdu.

 

 

Bakanlığın Ankara Söğütözü merkez binasının arka bahçesinde olduğu için (Orman Genel Müdürlüğü arsası) anayol güzergâhından fark edilmeyen ağaçlar, sessizce kesildi. Kesilen ağaçların yerine hızlı bir şekilde inşaat çalışmaları başlatıldı. Bakanlık bahçesi ve çevresinde kalan çok sayıda ağacın da inşaattaki ilerlemeye paralel kesileceği belirtiliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, konuyla ilgili ‘Bakanlık merkez bina sahasında başlatılan inşaat çalışmaları kapsamında kesilen ağaç sayısı ve inşaat süresince de ne kadar daha ağaç kesileceği’ içerikli soruları cevapsız bıraktı.

 



Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, merkez bina alanında kesilen ağaçlar Google haritasından da net bir şekilde görülüyor. Haritada yeşil ve ağaçlık olarak görünen saha, kısa bir süre önce yapılan ağaç kesimleri sonrası iş makinelerinin çalıştığı inşaat sahasına dönüştü. Bakanlık çevrelerinden edinilen bilgilere göre proje, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğiyle geliştirildi. TOBB’un, proje kapsamında lojman inşaatlarından sonra aynı alana öğrenci yurdu yapacağı belirtiliyor. Yurt için de yeni ağaçlar kesilecek.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Orman-Bakanligi-bahcesinde-agac-katliami-haberi-217526.html