‘IŞİD 40 bin kişiyi kuşattı’

12 Ekim 2014 Pazar  21:30

Enbar Milletvekili ve El-Bu Nemr aşireti reisi Geud, "IŞİD, Fırat nahiyesinin tüm girişlerini kontrol altına alarak, çoğunluğu El-Bu Nemr aşireti mensubu olan 40 bin kişiyi kuşattı" dedi.

Geud, Bağdat hükümeti ve Enbar Operasyonları Komutanlığıyla nahiyeye kuşatmanın kaldırılması ve "silah, mühimmat, gıda, su gibi acil yardım malzemelerinin" sokulması için görüştüğünü söyledi.

Hit ilçesinin karşısında yer alan Fırat nahiyesinde halkın geçen 8 ay boyunca IŞİD'de karşı mücadele verdiğini kaydeden Geud, militanların bu nedenle nahiyeye saldırdığını ifade etti.

Enbar vilayetinde güvenlik güçleri ve IŞİD arasında yaşanan çatışmalar, IŞİD'in batı ilçelerini (Ane, Rava, el-Gaim ve er-Rutbe) doğudaki Felluce ve Kerame ilçeleri ile Ramadi'nin bir kısmını kontrol altına almasının ardından şiddetlenmişti.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/ISID-40-bin-kisiyi-kusatti--haberi-217486.html