Markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas

12 Ekim 2014 Pazar  21:16

Yarışta Lewis Hamilton birinci sırayı alırken, Nico Rosberg’de 20. sıraya kadar gerilemesine rağmen ikinci olmayı başardı.

Formula 1 takviminin 16. yarışı olan Rusya Grand Prix‘inde Mercedes AMG Petronas, ilk iki sırada yarışı tamamlayarak markalar sıralamasındaki şampiyonluğunu garantiledi. Mercedes AMG Petronas’ın tarihindeki ilk Markalar Şampiyonluğu’na ulaştığı yarışta Lewis Hamilton baştan sonra önde götürdüğü yarışta birinciliği elde ederken, Nico Rosberg de ikinciliği elde etti.

Yarışa ikinci sırada başlayan Rosberg, ilk turda yaşadığı arıza nedeniyle pite girdi. Yarışa 20. sırada dönen Rosberg, geride kalan 52 turda rakiplerini geride bıraktı ve podyumun ikinci sırasında yer aldı. Böylece Lewis Hamilton 2014 sezonunda 9. kez podyumun en tepesindeki yerini almış oldu. Hemen ardından 2. sırayı alan genel klasmanda da ikinci sırada bulunan takım arkadaşı Rosberg ise pilotlar sıralamasındaki yerini korudu.

Rusya‘nın Sochi pistinde gerçekleşen 16. yarışın sonucunda pilotlar sıralamasında İngiliz pilot Lewis Hamilton 291 puan ile liderliğini sürdürürken, Nico Rosberg ise aldığı 18 puan ile 274 puana ulaştı.

Markalar şampiyonu Mercedes AMG Petronas, bu yarışta aldığı 43 puanla toplamda 565 puana ulaşırken, en yakın rakibiyle arasındaki farkı da 223’e çıkarmış oldu. Formula 1’de bir sonraki yarış 2 Kasım tarihinde ABD‘de gerçekleşecek.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Markalar-sampiyonu-Mercedes-AMG-Petronas-haberi-217484.html