Beşiktaş Çaykur Rizespor maçı özeti

15 Eylül 2014 Pazartesi  23:02

Spor Toto Süper Lig'de ikinci haftanın kapanış maçında Beşiktaş , Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.

KADROLAR:

BEŞİKTAŞ: Tolga, İsmail, Ersan, Pedro, Motta, Veli, Atiba, Olcay, Gökhan, Cenk, Mustafa
ÇAYKUR RİZESPOR: Serkan, Orhan, Giray, Viera, Ali Adnan, Kıvanç, Kağan, Ümit, Holosko, Lualua, Kweuke.

Beşiktaş 2006 yılında bu güne kadar şansı tutmadığı Rizespor önünde puanları paylaştı: 1-1. Passolig nedeniyle tribünlerin boş olduğu Olimpiyat stadında Teknik Direktör Biliç'in talimatı ile doldur boşat oynayan siyah beyazlı oyuncuların performansı tribünlerde saç baş yoldurttu.

Şifo Mehmet'in teknik direktörlük yaşamında Beşiktaş'a, Beşiktaş'ında Rizespor'a şansı tutmuyordu. İşte böyle bir ortamda başlayan karşılaşmada Damba Ba, Sosa ve Oğuzhan saha yerine Ahmet Nur Çebi'nin locasında yerini almıştı.

Biliç ilk kez 90 dakika bozuk sistemi ile dikkati çekti. Defansına emir vermiş her topu Cenk, Mustafa'nın ayağına uzaktan paslarla topa vurma emri vermiş. Ne orta alanda nede kanatlarda pozisyon zenginliği oluşturacak özel oyuncu yoktu. Daha doğrusu sezon başından bu yana aranan lider futbolcu profili mumla aranır oldu.

48'nci dakikada Ali Adnan'ın uzun taç atışını Ersan Gülüm ve Franco izledi. Lua Lua defansı şaşırtarak topu Ümit Korkmaz'a bıraktı.Bu oyuncunun plase vuruşu kaleci Tolga ağlardan çıkardı: 0-1

80'nci dakikada Gökhan Töre'nin kornerden gelen topu defanstan döndü. Olcay Şahan plase vuruşla skoru eşitledi. 1-1

4. YILDIZA AY YILDIZ GÖNDERMESİ

Spor Toto Süper Lig’de 19’ar şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe ve Galatasaray ’ın 20. mutlu sona ulaşarak 4. yıldızı takmak için adına sık sık yaptıkları açıklamalara siyah beyazlılar Atatürk Olimpiyat Stadı’na astıkları, ‘Armamızdaki ay yıldız, tüm tüm yıldızlara bedeldir’ pankartıyla göndermede bulundu.

Çarşı köy okullarına koşuyor!
Bu arada hakkında darbe girişiminde bulunmak suçlamasıyla dava açılan Beşiktaş’ın en etkili taraftar grubu çArşı, maddi imkansızlar içinde okuyan köy okullarındaki çocuklara yardım kampanyası için düzenlediği, ‘çArşı köy okullarına koşuyor’ kampanyasının pankartı da Atatürk Stadı’nın Batı Tribünü’ndeki yerini aldı.

Şifo’nun Kartal’a deplasmanda siftahı yok

BEŞİKTAŞ'ın unutulmaz oyuncularından Şifo lakaplı Mehmet Özdilek'in eski kulübüne karşı deplasmanda bugüne kadar gülemedi. Özdilek, teknik direktörlük kariyeri boyunca siyah beyazlılara karşı 16 maça çıkarken bu mücadelelerde 2 kez sahadan galip ayrıldı. Geçen sezon Süper Lig’de Gençlerbirliği ile sahasında 1-0 kazanan Mehmet Özdilek, önceki sezonda Antalyaspor ile kupa maçında sahasında Beşiktaş’ı 2-1 yenmişti. İki galibiyetini de sahasında alan Mehmet Özdilek, deplasmanda ise uzun yıllar formasını giydiği Kartal’a karşı galibiyet yaşayamadı. Mehmet Özdilek yönetimindeki takımlar, Beşiktaş’a karşı deplasmanda 8 resmi maçta 1 beraberlik (geçen sezon) 7 mağlubiyet aldı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Besiktas-Caykur-Rizespor-maci-ozeti-haberi-217426.html