Gençlerbirliği yenildi hoca kovuldu

14 Eylül 2014 Pazar  19:30

Gençlerbirliği ve Bursaspor Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk yarıyı Stancu'nun golüyle önde kapatan ev sahibi ikinci yarıda Volkan şen ve Fernandao'nun gollerine engel olamayınca maç Bursaspor'un2-1 üstünlüğü ile bitti. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Bursaspor karşısında alınan 2-1'lik yenilginin ardından sinirli bir şekilde soyunma odasına giderek, teknik direktör Mustafa Kaplan'ın görevine son verdi. Cavcav, "Gerekirse bundan sonra takımı ben çalıştırırım" dedi.

MASTAFA KAPLAN CAVCAV'A CEVAP VERDİ

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor'a 2-1 yenildikleri maçın ardından teknik direktör Mustafa Kaplan'ı görevden aldığını ifade etti.
Cavcav, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Mustafa Kaplan'ı görevden aldım. Takımı haftaya ben çıkaracağım" dedi. 

Gençlerbirliği Teknik direktörü Mustafa Kaplan, Başkan İlhan Cavcav'ın Bursaspor yenilgisinin ardından kendisini görevden almasıyla ilgili olarak, "Bizim gitmemizle bazı şeyler düzelecekse başkanımızın elini öper ve gideriz" ifadelerini kullandı. 

Mustafa Kaplan, Bursaspor'un 2-1 galibiyetiyle son bulan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın ilk yarısında rakiplerine göre üstün bir oyun sergilediklerini belirtti. Karşılaşmada 2. golü bulamayınca sıkıntıya düştüklerini ifade eden hoca, ikinci yarıda kaleci ve stoper mevkisindeki oyuncuların anlaşamaması nedeniyle gol yediklerini ve arkasından da rakibin kurduğu baskıyı bir türlü atamadıklarını ve ikinci golü kalelerinde gördüklerini belirtti. Bursaspor'un maçın genelinde kendilerinden çok üstün oyun sergileyemediğini de belirten Kaplan, karşılaşmanın hakkının normal de beraberlik olduğunu söyledi.

MUSTAFA KAPLAN: "BU KULÜPTE DAHA ÖNCE DE ÇALIŞTIK, GELMESİNİ DE BİLİYORUZ GİTMESİNİ DE" 

Mustafa Kaplan, karşılaşmanın ardından Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın kendisini görevden almasına ilişkin sorulan soruya: "İlhan Cavcav bizim başkanımız ve büyüğümüzdür. Eğer başkanımız görevden alındığımızı söylediyse biz kulüpte kendisiyle konuşuruz. Bu kulüpte daha önce de çalıştık, gelmesini de biliyoruz gitmesini de. Eğer bizim gitmemizle bazı şeyler düzelecekse başkanımızın elini öper ve gideriz. Ama benim üzüldüğüm nokta, devreye 1-0 galip girmiş Gençlerbirliği için protokol tribününden yok şu şöyle, yok bu böyle denmesi bana göre etik değil. Orada bir teknik direktör ve yardımcıları var, aslanlar gibi oynayan futbol takımı vardır. İçeriye de 1-0 galip girmişsin, devre arasında haber göndererek şu oyuncu şöyle, bu oyuncu böyle demeleri de etik değil. Bunu başkanımız dememiştir, ben eminim. Böyle olunca Türk futbolunun en büyük sıkıntıları meydana çıkıyor ve o zaman da teknik direktör ve yardımcılar çok oluyor" dedi. 

"ŞEREF TİRBÜNÜNDE OTURAN BİR TEKNİK DİREKTÖRÜN DEVRE ARASINDA YORUM YAPMASI HİÇ ETİK DEĞİL"

Şeref tribününde oturan çok teknik direktör var ama çalışan teknik direktörlere de saygı duymaları gerektiğini düşündüğünü ifade eden Kaplan, "Bugün Gençlerbirliği'nde çalışıyorsam yukarıda oturan bir teknik direktörün devre arasında yorum yapması hiç etik değil. Süper Lig'de çalışan tüm teknik direktörlere, çalışmayan teknik direktörlerin saygılı olması gerekir. Hiç kimseye kırgın değilim. Bu camiayı çok seviyorum. Başkanımızı da çok seviyorum. Ama şeref tribününde maç izleyerek teknik direktörlük yapan insanları sevmiyorum" ifadelerini kullandı.

BURSASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ŞENOL GÜNEŞ: "DAHA İYİ OYNAYACAK BİR TAKIMIZ" 

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise maçın ardından yaptığı açıklamada, "Biz kendi sahamızda kaybetmiştik. Dolayısıyla kazanmaya ihtiyacı olan
takım biz görünüyorduk. Takım kalitesinin, oyuncu kalitesinin sahaya yansıması gerekiyordu. Başlangıçta bunu iyi yansıttık. Rakibin baskılı, sert oyunu bizim orta sahayı, oyun hakimiyetini etkiledi. İkinci yarı bu konuda başarılı olunca topu da yere indirince tamamen oyunun hakimiydik, daha da goller atabilirdik. Oyuncularım istediler başardılar ama böyle maçta zor galibiyet olmamalıydı. Daha iyi bir Bursaspor olacağını düşünüyorum. Geçen seneden kaynaklanan bir güvensizliği zaman zaman sahada görüyoruz. İyi oyuncularımız, iyi



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Genclerbirligi-yenildi-hoca-kovuldu-haberi-217392.html