Irina Shayk Türk olabilir mi?

14 Eylül 2014 Pazar  13:25

İşte o röportajın bazı satırbaşları...

Irina Shayk... Son dönemlerin en dikkat çeken top modeli o. Hem inanılmaz güzel ve sıra dışı bir yüzü var hem de çok komik ve mütevazı. Güzelliği kadar yaşadığı ilişkiyle de gündemde Irina. 2010 yılından beri Portekizli efsanevi futbolcu Ronaldo’yla birlikte. Tatlı Rus kızıyla New York’ta, yüzü olduğu Avon’un binasında buluştuk, hem makyaj yaptık hem sohbet ettik...

Röportaj öncesi... New York sokaklarında dolaşıyorum. Metro haritası almak için girdiğim markette iki derginin kapağını süslüyor Irina. “Nereden nereye” dedikleri bu olsa gerek... Rusya’da küçük bir kasabada büyümüş, bizim Soma gibi tek geçim kaynağı madencilik olan bir köyde doğmuş. Maden işçisi babasını iş kazasında kaybetmiş. Güçlü kadınlar büyütmüş onu. Onlardan gelen genlere inanıyor. 

2010’dan beri de çoğu kadının ‘ofsayt’ın ne olduğunu bilmeyip tüm yüz ve vücut hatlarını ezbere bildikleri Ronaldo’yla birlikte. Onun hakkında az konuşmasının sebebini de röportajda anladım. Irina ısrarla diyor ki “Ey kadınlar kendiniz için yaşayın, süslenin, takın takıştırın, erkekler için değil”... Sadece röportaj süresi olan 15 dakika boyunca yanımızda kalacak, ukala, soru seçen bir tip bekliyordum doğrusu. Bizim Irina selfie uzmanı çıktı. Ama telefon onun elinde olacak! Gün boyunca selfie çekip sohbet ettik. Avon’un Global Güzellik Elçisi Irina Shayk sayesinde pembe ruja da kanım kaynadı.

■■ Güzel olduğunuzu tekrarlamaya gerek yok zaten her şey ortada ama...

Neler söylüyorlar benim için tahmin bile edemezsin...

■■ Hadi canım! Mesela?

İnsanlar göz önünde olanları yargılamaya bayılır. Bazen karşıma geçip uzun uzun bakıyorlar ve yüzüme “Ihh hiç güzel değilmiş” diyorlar. Neyse, soru neydi?

■■ Çok güzelsin ama dünyada pek çok güzel kadın var. Seni onlardan bir adım öne geçiren şey neydi sence?

Kendimi övmeyi sevmem ama soru bunu gerektiriyorsa yapacağım. Evet güzelim ama çok çalışmam sonucu olarak bu noktadayım. Evet bu hayat öbür yakadan güzel gözüküyor ama gerçekten çok zor bir işim var. 8 yıldır deli gibi çalışıyorum. Bir de işin iç yüzü var, aslında bu soruna daha net bir cevap olur. Nasıl baktığın önemli. İçin temiz olmalı, ne istediğini, nerede nasıl davranacağını iyi bilmelisin, insanlarla ilişki kurmalısın. Dışarıdan ne kadar güzelsen içeriden de o kadar akıllı ve özgüvenli olmalısın.

■■ Annen Rus, baban Tatar... Ne kadar karışık genlerden gelirsen bu o kadar güzellik katar derler.

Bilemiyorum... Çok güzel bir kadın vardır mesela ama kafası boş olunca işe yaramaz. Din ve ırkın da önemi yoktur. Güzellik iç ve dışın birleşimidir.

■■ Tatarların kökeni Türk bu arada biliyor musunuz?
Evet biraz biliyorum.

■■ O zaman Türk müsünüz?

Neden olmasın... Ben de nereli olduğumu şaşırdım. İtalya’ya gidiyorum, “Aaa İtalyanlara benziyorsun” diyorlar. Brezilya’ya gidiyorum “Brezilyalı mısın” diyorlar. Bu anlamda Avon benden iyisini bulamazdı herhalde. Hep bizden biri gibi görünüyorum.

■■ Erkeğe güzel görünmekse mesele, hangi makyaj malzemesi işi bitirir?

Ruj, ruj, ruj... Ben bir ruj kızıyım. Bayılıyorum. Feminen ve seksi hissediyorum. Erkekler de kim ne derse desin seksi kadınlardan hoşlanırlar ve ruj gerçekten seksi gösteren bir şey. Tabii bu, seksi görüneceğim diye her yerini boyamak anlamına gelmiyor. Yoğun ve renkli bir ruj sürdüğüm zaman diğer tarafları sade bırakırım, bu çok önemli. Tabii şuna da açıklık getireyim, gerçekten ama gerçekten kadın makyajı erkek için yapmaz. Diğer kadınlar için de yapmaz. Güzel göründüğünü bilmek ona kendini iyi hissettirir.

■■ Dünyanın merakla izlediği bir ilişkin var. Futbol deyince ilk akla gelen isim, futboldan anlamayan kadınların aklına gelen tek isim belki de; Ronaldo. Birbirinizden besleniyor musunuz? Mutlu ilişki kadını güzelleştirir miymiş?

Bence özel hayatımda olan bitenle, iş hayatımdaki iniş çıkışlarım tamamen birbirinden bağımsız. Bu noktaya Cristiano ya da başka biri sayesinde gelmedim, çok istediğim ve çok çalıştığım için geldim. Ne istediğimi hep bildim. Mutlu bir ilişkin olduğunda kendini daha iyi hissedersin. Benim de mutlu bir ilişkim var ama bu ilişki beni daha güzel yapmaz.

■■ Bir de senden nefret eden kadınlar var tabii...

Benden nefret edenleri umursamıyorum. Neticede gerçek Irina’nın nasıl bir insan olduğunu bilen arkadaşlarım, dostlarım var.

■■ Nasıl makyaj sever Ronaldo?

Bence kadın, erkek arkadaşı için makyaj yapmamalı. Sabah aynaya baktığında ne görmek istiyorsa, ruh hali nasılsa ona göre makyaj yapmalı. En azından ben böyle yapıyorum. Ruj sürdüğümde kendimi daha seksi hissediyorum ve o yüzden sürüyorum. Beğenirse ve beni seksi bulursa ne âlâ, o gün sürdüğüm rujun rengi onu açmazsa kendi bilir

BABAANNEM SAVAŞMIŞ"

■■ Rus kadını dünyada tanınan bir ırk. Birkaç kelimeyle Rus kadınını tanımla desem?

Dik kafalı, güçlü ve bağımsız.

■■ Babaannen 2. Dünya Savaşı’nda erkeklerle birlikte çarpışmış. Belki güçlü, erkek gibi savaşan halin genetiktir...

Valla Avon’da savaş çıkarmayı düşünmüyorum... Şaka bir yana babaannemin hikâyesini dinlemekten hep gurur duydum. 19 yaşında orduya katılmış. Ülkesini çok seviyormuş ve bizlerin bağımsız bir ülkede yaşamasını istiyormuş. Hiçbir zaman kadın evde oturur mantığında olmamış. Annem de aynı şekilde... Babam madende çalışırken hayatını kaybettiğinde ben 14 yaşındaydım. Annem piyanistti ve işini çok seviyordu ama bizim için bırakıp daha fazla para kazanabileceği işlerde çalışmaya başladı. Kimseye karşı ne kendini ne bizi acındırmadı. Bir şeyi istiyorsam savaşıp alırım ve evet bu taşıdığım kandan dolayı olabilir.

■■ Şimdi savaş çıksa babaannenin yaptığını yapar mısın?

Bilmiyorum. Dünyada barışı savunuyorum her koşulda. İsrail, Rusya, Ukrayna... Sürekli bir karışıklık var. Politikadan anlamam ama olup bitenler hiç hoş değil. Umarım bir gün tüm dünyada barış olur. Olması gerektiği gibi...

"CİLDİMİN SIRRI BUZ"

■■ Annenden, çevrenden ya da defilelerde tanıdıklarından bugüne kadar duyduğun en önemli nasihat neydi cilt konusunda?

Rus kadınları güzelliklerine düşkündür. Annemin bir vazgeçilmezi var mesela; sabahları hep erken kalkar ve hemen buzluktan birkaç tane buz çıkarır. Yüzünde ve boynunda bir süre gezdirir onları. Ben de şimdi aynısını yapıyorum.

■■ Bildiğimiz buz değil mi?

Evet ama papatya çayıyla da denemiştim, o da çok iyi gelir cilde. Siz de cildinizin ihtiyacı olan bitkilerden buz küpleri yapabilirsiniz. Bu buz olayı, güne çok güzel bir enerjiyle başlamaya bire bir...

■■ Gelelim makyaja...

Off nereden başlasam... Makyaj yapmayı yüzümde değişik şeyler denemeyi çok seviyorum ama göz makyajı ve rujun yeri bende ayrı. Özellikle rujsuz bir hayat düşünemiyorum. Diyelim sabah geç uyandınız ya da o gün hiç makyaj yapasınız yok. Yüzünüze renk getirecek bir ruj sürün yeter. Hem seksi hem de çok özel, yani baktırıyor direkt...

"NELERE ÖZEN GÖSTERİYORUM?"

■■ Güzelliğin içten gelen bir şey olduğunu söyledin ama yine de birtakım müdahalelerde bulunuyorsundur, yaş ilerliyor neticede...

Evet, sabahları aynanın karşısına geçip “Benim içim güzel, yaşasın!” demekle olmuyor. Model olarak, insanların tanıdığı biri olarak, Avon gibi bir markanın yüzü olarak kendime ekstra dikkat etmek zorundayım. Günde en az 4 kere yüzümü yıkarım, gerektiğinde makyajımı yeniden yaparım. New York gibi hava kirliliğinin yoğun olduğu bir yerde yaşıyorsanız bunu yapmak zorundasınız. Ve tabii ki nemlendirmek zorundasınız. Ben nemlendiricilerimi artık hep güneş koruyucu takviyelilerden seçiyorum. Yüzüme verdiğim önemi boynuma ve ellerime de gösteriyorum. Yaşlılık belirtileri bu üçünde başlar.

■■ Estetikle gençleşme meselesine nasıl bakıyorsun?

“O gerdirmelere ve kimyasal işlemlere falan o kadar para dökeceğinize günlük bakımınıza biraz vakit ayırın ve daha güzel olun” diyorum.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Irina-Shayk-Turk-olabilir-mi-haberi-217374.html