Diyarbakır‘da F-16 düştü

2 Eylül 2014 Salı  22:09

Uçaktaki 2 pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu.

Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Uçaktaki 2 pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'nın sivil uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

UÇAĞIN MOTORU ALEV ALMIŞ

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'ne iniş sırasında düşen F-16 savaş uçağının motor kısmının alev aldığı belirtildi. Uçakta 1 pilotun bulunduğunu belirten yetkililer, eğitim uçuşundan dönen uçağın inişe geçtiği sırada pilotun motor kısmında alev görmesi üzerine durumu merkezine bildirip daha sonra fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk ettiğini söyledi. Yetkililer, pilotun terk ettiği uçağın bir elektrik direğine çarptıktan sonra pistin kenarına çakıldığını belirterek, uçakta patlama olmadığını açıkladı.

Pistte düşen uçağın enkazının kaldırılıp, uçuşlara kapatılan Diyarbakır Havalimanı'nın yeniden açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Genelkurmay'dan açıklama:

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’da bir F-16 uçağının eğitim uçuşunu tamamlamasının ardından henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı düştüğünü ve pilotun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır’da bulunan 8. Ana Jet Üs Komutanlığı 182. Filo’ya ait bir F-16 uçağının 2 Eylül 2014 günü saat 17.17’de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askeri Havaalanı’na iniş için son yaklaşma esnasında henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düştüğü belirtilerek, "Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulmuştur. Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır" denildi.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Diyarbakirda-F-16-dustu-haberi-217275.html