Tüp Bebek Tedavisinde Beslenme

2 Eylül 2014 Salı  21:14

Anne olmak isteyen kadınların, sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmeleri ve bebeklerinin sağlıklı bir şekilde gelişimini sağlamaları için hem hamilelik öncesinde hem de hamilelik sırasında beslenmelerine özen göstermeleri gerekmektedir. Bu durum tüp bebek tedavisi görmekte olan anne adayları için de geçerlidir. Fazla kilosu olan kadınlar, tedaviye başlamadan önce mutlaka dengeli beslenme ve düzenli sporla fazla kilolarından kurtulmalıdır. Fazla kilolar, tüp bebek tedavisinin başarı şansını azaltmakta ve hamilelik döneminde hamilelik şekeri gibi sıkıntılara yol açabilmektedir.

Tüp Bebek Tedavisi Planlayan Anne Adaylarına Beslenme Önerileri

Beslenme Dışındaki Öneriler

Tüp bebek tedavisi öncesinde, tedavi sırasında ve hamilelik boyunca beslenme oldukça önemlidir. Ancak beslenme ile birlikte dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Tüp bebek tedavisinin başarılı olmasında anne adayının psikolojik durumunun stabil olması, endişe ve kaygılardan uzak durması tedavinin başarı oranının etkilemektedir. Bu nedenle kadınlar tedavi öncesi ve sonrasında spor yaparak hem sağlıklı bir vücuda kavuşabilir hem de salgılanan endorfin sayesinde stres faktöründen arınabilirler. Hamile kaldıktan sonra ise düzenli olarak yapılan hafif tempolu yürüyüşlerle spor yapmaya devam edebilirler.

Eğer anne adayının şeker, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları bulunuyorsa hem tüp bebek tedavisi sırasında hem de hamileliği boyunca düzenli olarak bir hekim tarafından takip edilmesi gerekmektedir. Bu hastalar, hekimleri tarafından kendileri için özel olarak hazırlanmış bir beslenme programını takip etmeli ve aşırı yağlı, şekerli yiyeceklerden, gıda boyası içeren besinlerden, GDO’lu gıdalardan uzak durmalı ve mümkün olduğu kadar organik beslenmeye özen göstermelidirler.

Tüp bebek tedavisi gören tüm kadınların A, E, C, D vitamini içeren besinleri tüketmeleri, kalsiyum, çinko, demir, folik asit, esansiyel yağ asitleri ağırlıklı yiyecekleri tüketmeleri sağlıklı bir hamilelik geçirmeleri için oldukça önemlidir. 

Kaynak : http://www.tupbebekklinigi.com/



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Tup-Bebek-Tedavisinde-Beslenme-haberi-217266.html