Bu bölgelere sağanak yağış uyarısı yapıldı

19 Temmuz 2014 Cumartesi  15:30

Bu bölgelere sağanan yağış uyarısı yapıldı. Şiddetli yağışlar ve sel geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı bir açıklama ile bazı bölgeleri şiddetli yağışlar ve sonrasında oluşabilecek seller konusunda uyardı. İşte Meteorolojinin son hava durumu tahmin raporuna göre şiddetli yağış beklenen bölgeler.

 

Meteoroloji çok acil şiddetli yağış ve sel uyarısı yaptı! Meteoroloji'den çok acil şiddetli yağış ve sel uyarısı. Meteoroloji son hava durumu tahmin raporları sonrası bazı bölgeleri şiddetli yağış ve sel konusunda uyardı. İşte meteorolojiden şiddetli yağış ve sel uyarısı yapılan o bölgeler. 



Marmara Bölgesi'nde pazartesiye kadar yağışlı hava hakim olacak. Güne güneşli başlayan İstanbul saat 09.00'dan itibaren yağışın esiri oldu. Gök gürütültü sağnak yağış Asya ve Avrupa yakasında da etkili oluyor.

PAZARTESİYE KADAR SÜRECEK

İstanbul'da saat 09.00 sıralarında sağanak yağmur başladı. İstanbulgenelinde etkili olan sağanak yağmur şiddetini artırarak devam ediyor. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışlı hava pazartesiye kadar sürecek.


Yollarda su birikintileri oluştu. Araçlar su birikintileri içinden güçlükle ilerleyebildi. Yazlık elbiseleriyle yağmura yakalananlar sırılsıklam oldu. Vatandaşlar duraklara sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

METEOROLOJİ'DEN ACİL UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kısa süreli acil uyarı yayınlandı. Uyarı da şöyle denildi: İstanbul Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası'nda halan devam etmekte olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki birkaç saat daha devam etmesi ve Anadolu Yakası'na ilerlemesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu. (32)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, kuzey ve doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)
: Parçalı bulutlu.(27)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, Kuzey ilçeleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (31)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(40)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla bölge geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Denizli ve Afyon çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusu ile iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Isparta ve Burdur çevreleri, Antalya'nın iç kesimleri, Osmaniye ile Adana'nın kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla Hatay çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir ve Konya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin, Gümüşhane ve Çorum çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan ile Erzurum'un kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Bu-bolgelere-saganak-yagis-uyarisi-yapildi-haberi-216895.html