Kırkpınar Başpehlivanı belli oldu

22 Haziran 2014 Pazar  19:47

653'ncü Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde rakibi Antalyalı İsmail Balaban'ı kasnak, çangal ve budamayla oyunuyla yenen Samsunlu Fatih Atlı, başpehlivan oldu.

Alt kademelerdeki güreşlerin tamamlanmasından sonra İsmail Balaban ve Fatih Atlı, güreş için meydana çıktı. Cazgırın 2 güreşçiyi tanıtmasından sonra İsmail Balaban ve Fatih Atlı, saat 18.28'de peşreve başladı. Balaban ve Atlı, saat 18.34'de de final güreşine başladı.

YARIM SAAT DENEMEYLE GEÇTİ

Final güreşinin ilk dakikalarında 2 pehlivanın üstünlük sağlayamadığı ve birbirlerini denediği gözlendi. Hakem heyeti, müsabakanın 25'inci dakikasında pasif göreştikleri için her 2 pehlivana da aynı anda birer ihtar verdi. Pehlivanların bu süre içinde birbirlerine elense bile çekmediği dikkati çekti. İlk yarım saat bitince 19.05'de 5 dakika sürecek puanlama bölümüne geçildi.

Puanlama bölümünün de tamamlanmasından sonra "altın puan" bölümü başladı. Müsabakanın son bölümünde 2 pehlivan da biraz hareketlenirken kontrolü de elden bırakmadı. Fatih Atlı, boyunduruk denemesinde bulundu, ancak başarılı olamadı.

Fatih Atlı, müsabakanın sonunda ise İsmail Balaban'ı ard arda yaptığı oyunlarla mağlup etmeyi başardı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Kirkpinar-Baspehlivani-belli-oldu-haberi-216431.html