Emekliye Memura Öğretmene Polise ek gösterge zammı Ek gösterge zammı haberleri

11 Mayıs 2014 Pazar  12:12

Emekliye Memura Öğretmene Polise ek gösterge zammı. Ek gösterge zammı haberleri. Emekliye Memura Öğretmene Polise ek gösterge zammı ne kadar olacak? Emekliye ek gösterge zammı ne kadar olacak? Memura ek gösterge zammı ne olacak? Ek gösterge zammı ne zaman açıklanacak? Emekli maaşı, Memur maaşı ne kadar olacak? İşte Emekliye Memura Öğretmene Polise ek gösterge zammı ile ilgili son detaylar...Emekliye memura polise öğretmene yapılacak ek gösterge zammı ile ilgili tüm soruların cevabı habera.com'da.

2014 Memur zammı haberleri Memur ek gösterge zammı ne kadar ?.Memura ne kadar zam gelecek belli oldu mu? 2014 Memur ek gösterge zammı ne kadar oldu? Emekliye Memura Öğretmene Polise ek gösterge zammı ne kadar? 2014 Ek gösterge. Emekliye ek gösterge zammı. Memura Ek gösterge zammı. Polise ek gösterge zammı. Öğretmene ek gösterge zammı. Ek gösterge zammı nedir? Ek gösterge zammı haberleri. Ek gösterge tablosu nedir? Memura emekliye ne kadar zam gelecek belli oldu mu? 

2.5 milyon memur ve 3 milyon emeklinin 18 yıldır beklediği ek gösterge yükselmesi, maaşları artıracak ve aylıklara zam olarak yansıyacak.Memur ve emeklilerinin 18 yıldır beklediği ek gösterge yükseltmesi, maaşlara zam olarak yansıyacak. Yapılacak değişiklik 2.5 milyon memur ve 3 milyon memur emeklisini sevindirecek. 
 
EMEKLİLER İÇİN SEVİNDİRİCİ HABER 
 
Takvim'in haberine göre; Aldıkları maaşları düşük kalan emekliler, yapılacak zamları merakla bekler durumda. Bağ-Kur ve SSK emeklilerine Temmuz'da verilecek enflasyon farkından sonra emekli memurlar için de bir umut doğdu. Emekli olunca, memurluk yaptıkları dönemden daha düşük maaş alan memur emeklileri için toplu sözleşmede aile yardımları gündeme gelmiş ve bu konuda anlaşma sağlanmıştı. 
 
EK GÖSTERGE YÜKSELMESİ MAAŞLARA ZAM OLARAK YANSIYACAK 
 

Bu gerçekleştiğinde memurlar emekli olduklarında da aile ve sosyal yardımları almaya devam edecek. Ayrıca ek gösterge yükseltilmesi de maaşlara zam olarak yansıyacak. Memurların emekli aylığı ve ikramiyesinin hesabında önemli rol oynayan ek gösterge, en son 1995 yılında artırılmıştı. Ek göstergelerin artmasına yönelik beklentiler o dönemden bu yana sürüyor. Geçen yılki düzenleme ile ek gösterge artışı yalnızca daire başkanlarını kapsamıştı. 

TEMMUZ'DA ZAM VAR
 
Emekliler, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor. Ocak ayında yüzde 3.27 oranındaki zam emeklilerin maaşlarına yansıtıldı. Bu yıl Temmuz ayında ise zammın yüzde 5 olabileceği belirtiliyor. son çıkan 3 aylık enflasyon oranları yüzde 5'in yakalanacağını gösteriyor.
 
Emeklilerin Ocak ayı maaşlarında fark olacak. Memur emeklileri zamlarını alırken tüm emeklilere enflasyon farkı ödenecek.
 
 
Toplu sözleşmeye göre; 2014 yılında memurların taban aylıklarında brüt 175 lira artış olacak.
 
Memurların ücretleri net 123 lira artacak. 1.9 milyon memur emeklisinin maaşlarında da net 146 lira artış gerçekleşecek. Ocak'ta, memur emeklisi enflasyon farkı da alacak.

SIRA ÖĞRETMENLERDE 
 
Ek göstergesi olmayan yardımcı hizmetler sınıfı ile göstergelerinin yükseltilmesini bekleyen öğretmen, polis memuru, şube müdürü, şefler yapılacak yeni düzenlemeye kilitlendi. Gösterge artışı 2.5 milyon memur, 3 milyon memur emeklisi ile hak sahibi dul-yetimler olmak üzere yaklaşık 6 milyon kişiye zam getirecek. 
 
YÜKSELİŞLER ÜNVANLARA GÖRE YAPILIYOR 
 
Ek gösterge, çalışan memurdan ziyade emekli memurlar için daha önemli hale geldi. Emekli memurun ek göstergesinin aylığa etkisi memur, müdür, şef, şoför gibi 220 ek göstergede yüzde 40, müfettiş, uzman, daire başkanı gibi 3600 göstergede yüzde 50, 6400 ek göstergeli genel müdür ve eş değer unvanlarda ise yüzde 60'ı geçiyor. Unvan yükseldikçe ek gösterge de yükseliyor. 
 
"Ek gösterge" nedir? 
 
Memurların maaş hesaplamasında kullanılan yöntemdir. Sadece emeklilikte değil çalışırken de maaş hesaplamasında önemlidir. Ek gösterge maaşın unsurlarındandır ve ek gösterge aylığı, ek gösterge puanı, aylık katsayıdır.
 

Ek gösterge zammı nedir? ek gösterge zammı tablosu. ek gösterge zammı haberleri. ek gösterge haberleri. Memur zammı haberleri. emekli zammı haberleri. öğretmen zammı haberleri. polis zammı haberleri. memur ek gösterge zammı. polis ek gösterge zammı. emekli ek gösterge zammı. öğretmen ek gösterge zammı.

4 YILLIK AVANTAJ VAR

Bunun anlamı da iki çocuğu olan bir 4a'lı (SSK) kadın çalışan, borçlandığı takdirde 4 yıllık bir avantaj elde eder. Fakat prim eksiğiniz yoksa ve yaşı bekliyorsanız doğum borçlanması yapıp boşuna para ödemeye gerek yok. Bu durumda yaşı geri çekmiyor. Önemli bir ayrıntı var. Stajyerken verilen girişler emeklilik hesabında geçerli değil, ancak bununla doğum borçlanması yapılabiliyor. Şartlar ise şöyle: 1- Doğumdan önce SSK tescili, 2- Doğumun gerçekleştiği tarihten sonraki iki yıl içinde adına herhangi bir prim yatmamış olmak (Bazı bölümlerinde prim yatmışsa yine aynı süre içinde prim yatmayan süreler borçlanılır.), 3- Doğumdan sonra iki yıl içinde çocuğun sağ olması. Erkeklerde ise askerlikle ilgili borçlanma imkânı var. Bu da, sigortalıların, er veya erbaş olarak veya yedek subay okulunda geçen sürelerinin tamamını veya bir kısmını para ödeyerek emeklilik hesaplarına saydırmaları şeklinde oluyor.

ASKERLİK YAŞI AZALTIR

Askerlik borçlanması yapanın sigorta giriş tarihi borçlandığı gün kadar geriye gidiyor. 1988 girişli birisi 1 yıl askerlik borçlanırsa 1987 girişli oluyor ve şartları buna göre belirleniyor. Böylece en az bir yaş önce emeklilik imkânı bulunuyor.

EKSİK PRİMİ OLANA MÜJDE

Sayıları 5 milyonu bulan 'Emeklilikte yaşa takılanlar' ile ilgili çalışmalardan henüz bir netice alınamadı. Yaşını, yılını tamamlamış sadece prim eksiği olanlar için ise yeni bir imkân geliyor. Bu vatandaşlarımıza, geriye doğru primlerini ödeme imkânı ile emeklilik fırsatı verilecek. Bunun için bir çalışma başlatıldı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Emekliye-Memura-Ogretmene-Polise-ek-gosterge-zammi-Ek-gosterge-zammi-haberleri-haberi-213914.html