17.03.2014 Taşeron işçiler kadro verilecek mi?Taşeron işçiler son dakika haberi

17 Mart 2014 Pazartesi  10:37

17.03.2014 Taşeron işçiler kadro verilecek mi?Taşeron işçiler son dakika haberi . Taşeron İşçilere kadro 17 Mart 2014 son dakika Taşeron İşçilere Kadro. Merakla beklenen Taşeron işçilere kadro son dakika haberleri burada. Peki Taşeron işçilere kadro verilecek mi? İşte 17 Mart Taşeron İşçiler son haberleri...

Taşeron işçilerle ilgili son dakika gelişmesi Çalışma Bakanı Faruk Çelik Kanal Urfa, Duru Tv, Edessa Tv ve Güneydoğu Tv ortak yayınında taşeron işçileri konuştu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik canlı yayında taşeron işçilerle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. 

Kamu şirket personelleri derneği ve Hizmet-İş sendikasının etkinliğine katılan Bakan Çelik orada taşeron işçilerine Başbakan’ın Şanlıurfa mitinginde açıklama yapacağını duyurmuş fakat Başbakan Şanlıurfa mitinginde bu konuya değinmemişti. 

Kaşip Başkanı Hakan Aydın programdan önce Çalışma Bakanı ile görüştü işte detayları;
Hakan Aydın; Sayın Başbakan’ımız mitingde açıklama yapacaktı fakat yapmadı yasa ile ilgili problem mi var ? 

Çalışma Bakanı Faruk Çelik; Başbakanın yoğunluk nedeniyle aksaklıklar nedeni ile konuşmasının içerisinde yer alıyordu fakat sizlerinde gördüğü gibi baylan vatandaşlarımız oldu bu tür olaylardan dolayı bazı bölümleri konuşmaya vakti yetişmedi. Taşeron işçiler le ilgili düzenlemeler meclis açılınca yapılacak. Yetişmedi çünkü çok vahim bir yasa. Bazı yönleri sendikalar kabul etmedi bazı yönleri Kaşip kabul etmedi bazı yönleri ise Maliye Bakanlığı. Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Kolay bir olay değil. 

Biz sosyal güvenlik reformunu yapmayı başardik ama taşeron düzenlemesi onu bile geçti.
Başbakanın açıklama yapmamasının sizinle yani Kaşip ile alakası yok tabi ki dikkat ettiyseniz Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayını dahi takdim etmeyi unuttu daha sonra takdim etti.
Hakan Aydın; Yasanın seçim sonrasına ertelenmesi işçiyi üzer. Bakanlar kurulu kararı ile yapılsın dedi. 

Çalışma Bakanı Faruk Çelik Meclis’te görüşülmesi gereken yönleri var o yüzden öyle yapamayız dedi.
Daha sonra canlı yayın programına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik taşeron işçilerle ilgili şu şekilde konuştu; 

Çalışma Bakanı Faruk Çelik; Taşeron işçilerle ilgili çalışmamız Nisan veya Mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek aslında Başbakan’ımız mitingde konuşacaktı konuşma metninde vardı fakat Sayın Başbakan konuşmaları sırasında bazı aksaklıklar ve karmaşalar oldu bayılanlar oldu ve konuşması sizde gördünüz sık sık kesildi vaktin de dar olmasından dolayı Sayın Başbakan’ımız konuşmasını kısım kısım kesti bazı bölümlerini fakat inşallah başka mitinglerinde dile getirecek.
Taşeron işçilerle ilgili kesin konuştu 4-C veya diğer kadrolar dillendiriliyor bunlar şimdilik yanlış. Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek orada tartışılacak komisyonlarda konuşulacak daha sonra netlik kazanacak. Taşeron işçilerin sosyal hakları sendikal hakları yıllık izinler kıdem tazminatları bu yasa ile düzenlenecek. 

Taşeron işçilerin örgütlenmelerinin önleri açılacak statüleri belli olacak.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/17-03-2014-Taseron-isciler-kadro-verilecek-miTaseron-isciler-son-dakika-haberi--haberi-208313.html