Ünlülerin çocuklarına koydukları isimler

2 Ocak 2014 Perşembe  20:50

Bebeğinin olacağını öğrenen anne ve baba adayları ilk olarak bebeğin cinsiyetini merak ederler ve eğer o zamana kadar düşünmedilerse ardından da bebeğe ne isim vereceklerini düşünmeye başlarlar.

İsim seçme aşamasında önce hızlıca sevilen, beğenilen isimler not edilir. Sonra sözlükler karıştırılır. Bu arada internette, gazetede, dergide okunan, çevreden duyulan her isim potansiyel bebek ismi mi diye düşünülür.

Bu süreçte popüler kişilerin çocuklarına koydukları isimleri de potansiyel isim listesine girebilir. 

Binlerce annenin bebek ismi seçme sürecindeki tecrübelerinden yola çıkan anneysen.com, ebeveynlere bebek ismi seçerken yardımcı olabilecek, ünlülerin çocuklarının isimlerini araştırdı.

Çağla Şikel oğullarına Kuzey ve Uzay, Mustafa Sandal Yaman ve Yağız, Ebru Şallı Beren ve Pars, Gül Gölge Ali ve Emir, Gülben Ergen Atlas, Ares ve Güney isimlerini verirken, Burak Hakkı oğluna Rüzgar, Barış Falay Mavi Rüzgar, Cüneyt Özdemir Mavi, Cem Yılmaz Kemal, Esra Erol İdris Ali, Özge Özberk Leo, Bergüzar Korel Ali, Özlem Yıldız Demir, Ebru Akel Eren, Sibel Arna Rüzgar, Mine Çayıroğlu Derin Deniz isimlerini verdiler.

Yasemin Ergene kızlarına Emine ve Ela, Tuba Büyüküstün Toprak ve Maya, Hidayet Türkoğlu Ela ve Lina isimlerini verirken, Yeşim Salkım kızına Ada, Aşkın Nur Yengi Nazlı, Okan Bayülgen İstanbul, Pınar Altuğ Su, Zuhal Topal Lina, Ozan Doğulu Arya, Sibel Tüzün Elaya Amber, Ayşe Arman Alya, Işın Karaca Sacha Mia, Irmak Ünal Kayla, Ceyda Düvenci Melisa, Sevinç Erbulak Zeynep Kavin, Açelya Akkoyun Alya Deniz, Cengiz Semercioğlu  Pera, İclal Aydın Lal, Burak Kut Aden Bucan, Pelin Körmükçü Selin, Ebru Gündeş Alara, Teoman Zeyno isimlerini verdiler. Emine Ün ve Ebru Cündübeyoğlu ise kızları için aynı ismi, Duru'yu tercih ettiler.

Demet Şener'in kızının ismi İrem, oğlunun ismi Ömer, Tuba Ünsal'ın kızının ismi Sare, oğlunun ismi Civan Mert, Elif Şafak'ın ise kızının ismi Şehrazat Zelda ve oğlunun ismi Emir Zahir.

bebek isimleri için : http://www.anneysen.com/bebek-isimleri.aspx



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Unlulerin-cocuklarina-koyduklari-isimler-haberi-201130.html