İşte CHP'nin belli olan aday adayları

4 Kasım 2013 Pazartesi  00:19

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yaptığı toplantı sona erdi.

Toplantı sonrasında Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç tarafından yapılan yazılı açıklamada, 295 yerleşim bölgesinde belediye başkan adaylarının isimlerinin belirlendiği kaydedildi.

16 İLDE ADAY BELLİ

Belediye başkanlıkları ilan edilen 16 il merkezi şöyle: Seyit Torun (Ordu), Zeynel Bakır (Adıyaman), Mehmet Ecer (Afyonkarahisar), Mehtap Özcan Mısırlıoğlu (Bolu), Ali Orkun Ercengiz (Burdur), Taner Karagöz (Çankırı), Kerim Aksu (Giresun), Cem Köksal (Gümüşhane), Lütfi Çakmakcı (Isparta), Hakan İnci (Malatya), Serkan Sağlamer (Nevşehir), Baki Ergül (Sinop), Gülümser Heper (Sivas), Doğan Koşar (Aksaray), Merih Ünver (Karaman), Haydar Aktürk (Osmaniye). Böylece halen belediye başkanı olan Torun, Aksu ve Ergül ile bir dönem daha devam edilmesi kararı çıktı. Eski Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen’in de ilçe belediyesi olan İzmit Belediye Başkan adayı oldu.

PM kararı ile kesinleşen ilçe belediye başkan adayları arasında, Muğla'nın Bodrum ilçesinde Mehmet Kocadon'un, Ankara'nın Akyurt ilçesinde Gürsel Kıranoğlu, Bala ilçesinde Müslim Coşar, Beypazarı ilçesinde Abdullah Özdemir, Evren ilçesinde Emrullah Eren, Gölbaşı ilçesinde Ercan Şimşek, Haymana ilçesinde Celal Çetin, Kalecik ilçesinde Nevzat Şahin, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Fikret Akova, Hatay'ın Antakya ilçesinde Ramiz Parlar, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Sefa Sirmen ve Ordu'nun Ulubey ilçesinde Sami Torun bulunuyor.

CHP'nin belediye başkan adayları kesinleşen 295 yerleşim bölgesi içinde 16 il yer alıyor. Bu illerden üçünde ise kadın adaylar CHP adına yerel seçimlere katılacak.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Iste-CHP-nin-belli-olan-aday-adaylari-haberi-195895.html