İstanbul'un şaşırtan bayram trafiği

16 Ekim 2013 Çarşamba  18:09

İstanbul'da bu sabah yollar hiç olmadığı kadar boştu. Öğle saatlerinden itibaren yollardaki yoğunluk arttı, saat 15.00 sıralarında ise özellikle TEM ve D 100'de trafik çekilmez hale geldi. Akşam saatleri ise trafik adeta hafta içi günleri aratmayacak durumdaydı.

İstanbul'da yollar sabah saatlerinde ender görülecek şekilde açıktı. D-100 karayolu, TEM Otoyolu ve tünellerde trafik neredeyse yoktu. Ana güzergahların haricindeki caddelerde ise hemen hemen hiçbir araca rastlanmadı. Ancak İstanbullu'nun yol sefası kısa sürdü. Öğle saatlerinden itibaren manzara tersine döndü. Bayram ziyaretine çıkanlara, maddi hasarlı kazalar da eklenince trafik çekilmez bir hal aldı.

HIZ ORTALAMASI 20 KİLOMETREYE KADAR DÜŞTÜ

Saat 15.00'dan sonra D-100 ve TEM'de yoğunluk arttı. Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişlerde yoğunluk yaşandı. Binlerce tatilcinin il dışında olmasına rağmen yollar yine trafik çilesi başladı. TEM Otoyolu Bağcılar sapağından itibaren Fatih Sultan Mehmet köprüsü istikametinde trafik yoğunluğu başladı. Araçların hızı ortalama 20 kilometreye kadar düştü.

HARİTA KIRMIZI ALARM VERDİ

Akşam saatlerinde ise trafik hafta içi günleri aratmayacak hale geldi. D100 Boğaziçi Köprüsü Avrupa Anadolu yönüde meydana gelen kaza nedeniyle, bir şerit trafiğe kapatıldı. D100 Zincirlikuyu-Mecidiyeköy yönünde meydana gelen başka bir kaza da aynı şekilde bir şeridin kapanmasına neden olunca trafik sıkıştı

Günlerdir yeşile bürünen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkesi'nin yoğunluk haritası, kırmızı alarm verdi.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Istanbul-un-sasirtan-bayram-trafigi-haberi-194561.html