Vesile Yeşilyurt hayatını kaybetti

31 Ağustos 2013 Cumartesi  19:30

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde serinlemek için girdiği denizde boğulma tehlikesi geçiren Güreş Milli Takım sporcusu Vesile Yeşilyurt, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Kandıra Sarısu Mevziler mevkisinde 5 gün önce babası ve kardeşleriyle girdikleri denizde, dalgaların kendilerini sürüklemesi üzerine son anda kurtarılıp hastaneye kaldırılan Vesile Yeşilyurt, sevk edildiği İstanbul'daki hastanede kurtarılamadı.

Kocaeli Güreş İl Temsilcisi Ziya Ürük, Yeşilyurt'un 4 yıllık sporcuları olduğunu anlattı.

Yeşilyurt'un geçen yıl Türkiye şampiyonası ve uluslararası müsabakalarda başarılı sonuçlar aldığını belirten Ürük, "Vesile, geçtiğimiz sene antremanda ayağından sakatlandı. Türkiye Şampiyanasına sokmak istemedim, girmek için ısrar etti, ancak başarılı olamadı" dedi.

ECEL ÇEKMİŞ

Ürük, Yeşilyurt'un kardeşlerini kurtarmak için denize atladığını dile getirerek, "Pek fazla da yüzme bilmiyordu. Ben, bu kızlarımızı bizim yüzme havuzunda yüzme öğrenmeleri için teşvik etmiştim ama kısmet olmadı. Boğulma olayının olduğu gün sporcu arkadaşı antremana çağırmış 'ailemle birlikte Kandıra'ya gideceğim' demiş. Ecel çekmiş yani. Antrenmana gitse bu hadise olmayacaktı" şeklinde konuştu.

İYİ SPORCUMUZDU

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın hastanedeki tedavisi süresince Vesile Yeşilyurt'la yakından ilgilendiğini ifade eden Ürük, şunları kaydetti:

"Terbiyeli, dürüst, sporcu ahlakı dört dörtlük olan bir kızımızdı. Ölümü, camiamızda ve sporcu arkadaşlarında büyük üzüntü yarattı. Önümüzdeki olimpiyatlara hazırlanıyordu. İyi sporcumuzdu, başarılı olup, dünya şampiyonasına katılmak istiyordu. Evladım gibiydi. Aile gibiydik."

KARDEŞİ DE ÖLMÜŞTÜ

Vesile Yeşilyurt, 5 gün önce Kandıra Sarısu Mevziler mevkisinde babası Veysel, kardeşleri Abdülkadir (9) ve Yunus Emre Yaşilyurt'la (15) serinlemek için girdiği denizde boğulmak üzereyken kurtarılmış, kardeşi Abdülkadir Yeşilyurt, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Vesile-Yesilyurt-hayatini-kaybetti-haberi-191013.html