Taşeron işçi haberleri son dakika (14 Temmuz 2013)

14 Temmuz 2013 Pazar  09:48

Taşeron işçi haberleri son dakika (12 Temmuz 2013). Taşeron İşçiler son dakika haberlerinin yolunu gözlüyor. Gün çemesin ki taşeron işçiler için söylenecek bir söz, taşeron işçilere dair yapılan bir açıklama umutların sürmesine sebeb oluyor. Habera ekibi olarak taşeron işçilerle ilgili yapılan açıklamaları bir bir takip ediyoruz, taşeron işçilerin sesi ve yorumlarının takipçisi olmaya devanm edeceğiz.

Her gittikleri yerde taşeron işçiler ile ilgili sorulara maruz kalan Bakan Çelik, taşeron işçilerle ilgili uzun bir çalışma yaptıkları, işçiler, partiler ve sendikalarla görüştüklerini belirterek, bu konunun uzlaşının zor olduğu bir alan olduğunu söyledi.

Her platformda taşeron işçilerinin emeğinin sömürüldüğünü ve bazı haksızlıkların yaşandığını ifade ettiklerini aktaran Çelik, şöyle devam etti:

"Çalışma saati diyorsunuz, 8 saat diyorsunuz, bazen 10-12 saat çalıştırılıyor. Para var mı karşılığında, yok. Bu düzensizlik ortadan kalkacak. Ne kadar çalışman gerekiyorsa o kadar çalışacaksınız, onun üzerinde bir çalışma varsa mutlaka bunun bedelinin düzenlenmesini inşallah getireceğiz. Tazminatlarla ilgili düzenlemeler gelecek. Kamuda çalışanların yaşadıkları yargı sorunları var. O sorunlara mutlaka çözüm üretilecek. Üç gün önce sayın Başbakanımıza sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmamızı tamamladık, taşeronla ilgili çalışmamızı konuşurken dedi ki, 'Bunu inşallah Ramazan ayı içerisinde hep beraber oturalım, çok geniş bir şekilde değerlendirip ekim ayında gerçekleştireceğimiz ilk yasal düzenleme bu konuda olsun' dedi. İnşallah ekim ayında sizin çalışma koşullarınızı, imkanlarını ve yaşadığınız sorunları büyük ölçüde çözecek bir düzenlemeyi parlamentodan geçireceğiz."

Bakan Çelik'e programları sırasında Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve ilgililer eşlik etti.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Taseron-isci-haberleri-son-dakika-14-Temmuz-2013--haberi-187082.html