Yunan jetleri Türk jetlerini radara kilitledi

30 Haziran 2013 Pazar  00:15

Genelkurmay başkanlığı son bir hafta içinde Yunan jetlerinin Türk savaş uçaklarına tam 6 kez önleme ve radar kilitlemesi yaptığını duyurarak Dışışlerini bilgilendirdi. 

Havadaki gergin anlar Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer aldı. Hava ihlalleri başlıklı bölümde yer alan bilgilere göre 20 Haziran günü gökyüzü çok gergin anlara sahne oldu. Sitede yapılan açıklamaya göre ilk olay Midilli Adası'nın batısına düşen hava sahası üzerinde meydana geldi. 

Eğitim uçuşu yapan Türk F-16 savaş uçağına Yunanistan'ın Tanagra hava meydanından kalkan savaş uçakları tacizde bulundu ve tam iki dakika radar kilidini muhafaza etti.Aynı gün ikinci tehlikeli taciz yine Yunan hava kuvvetlerinden geldi. Aynı şekilde Tanagra hava meydanından kalkan Yunanistan'a ait M-2000 savaş uçakları, eğitim uçuşu yapan Türk F-16'sını radarlarına kilitleyerek taciz etti.

DOSYALAR BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

Bu taciz rekor denilen bir süre, tam 11 dakika sürdü. Bu tacizden kısa süre sonra bu kez Sakız Adası'nın güneyinde Yunan jetleri uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-4E/2020 Türk savaş uçağına 3 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulundu. Aynı gün içinde gerçekleşen bu üç tehlikeli karşılaşma üzerine Genelkurmay Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdi.

BU KEZ ÖNLEME YAPTILAR

Bu tacizlerin ve durumun Dışışleri Bakanlığına bildirilmesinin üzerinden sadece beş gün geçmesine karşın Yunanistan benzer tavrını sürdürdü. Yine Genelkurmay'ın sitesinde yer alan bilgilere göre 25, 26 ve 27 Haziran günleri üstüste Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının, Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçaklarına, Yunanistan’ın Skiros meydanından kalkan F-16 uçakları tarafından önlemeler yapıldı.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Yunan-jetleri-Turk-jetlerini-radara-kilitledi-haberi-185962.html