Hürrem Sultan'ın tükenmişlik sendromu

27 Mayıs 2013 Pazartesi  21:03

GAZETECİLER.COM- Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli'nin "tükenmişlik sendormu" teşhisiyle Almanya'da inzivaya çekilmesi gündemdeki yerini koruyor.

Ünlü oyuncunun yakalandığı hastalık ise kamuoyunda büyük merak konusu oldu. Cüneyt Özdemir, "Tükenmişlik sendromu" olarak bilinen hastalığı 5N 1K'da masaya yatırdı. Psikaytr Dr. Ümit Yazman CNN Türk'te tükenmişlik sendormunun bilinmeyenlerini anlattı.

TÜKENMİŞLİK SENDROMU EN ÇOK DOKTORLARIN BAŞINA GELİR

Tükenmişlik sendromu ne kadar çalışırsanız çalışın verimsizlik durumu ve kendine olan inancı kaybetme sürecidir ve ciddiye almak gerekir. İnsanın bir yandan daha iyisini yapmak için kendini ortaya koyduğu ama yaşam şartları sonucu çalışsa da az verim alması şeklinde gelişen bir kısır döngüdür tam bir kapandır. Herkesin başına gelebilir. En çok da doktorların başına gelen bir durumdur. Önemli olan kişinin üzerindeki yüktür. Bu yükün kişiye nasıl yansıtıldığı çok belirleyicidir. Herhangi bir banka çalışanı daha fazla satış yapmak için zorlandığında da bunu yaşayabilir.

SENDROMUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Birşeyleri unutmakla başlar. Bir süre sonra bir numaraya bir ismi hatırlamaz, planlarının içinde kaybolur, kafası karışır... İlkönce hatırlama, hafıza sorunları ve dikkat dağınıklığı yaşanır. Zamanla çöküş bedene de yansır. Bağışıklık özelliği kaybedilir. Kişinin kendi kendinden uzaklaştığı bir süreçtir. İnsanlar o kadar başkaları için çırpınırlarki kendilerinden iyice uzaklaşırlar. Burada önemli bu hastalığı yaşayan kişilerin bu durumu çalıştıkları kurumla paylaşmasıdır.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Hurrem-Sultan-in-tukenmislik-sendromu-haberi-183232.html