Taşeron zulmüne muhalefet sessiz

24 Mayıs 2013 Cuma  00:14

Taşeron zulmüne Meclis kulak tıkıyor! Taşeron işçilerin kadro taleplerine iktidar kadar muhalefet milletvekilleri de sessiz kalıyor. Habera.com taşeron işçilerin taleplerinin Meclis'e taşınması için kararlılığını sürdürürken, okuyucu yorumları ise milletvekillerinin maillerine gönderiliyor. Taşeron işçilerin taleplerini sizler de okuyucu yorumları biçiminde gönderebilirsiniz.

Taşeron işçilerin, kadro talepleri bir türlü gündeme getirilmiyor. Meclis, muhalefetiyle iktidarıyla taşeron zulmüne sessiz kalırken, işçiler kadro taleplerini yineledi. Habera.com'a gönderilen yüzlerce yorumda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 3 yıllık sözleşme düzenlemesinin dertlere çare olamayacağı, sorunun iş garantisini sağlayacak, sosyal hakları güvence altına alacak yasal bir düzenlemeden geçtiği belirtiliyor. Taşeron işçilerin isteği ise muhalefet milletvekillerinin, torba yasa görüşmeleri sırasında konuyu gündeme getirmeleridir.

YAŞLI PERSONEL EMEKLİ OLMADAN ATILIYOR

Taşeron işçilerin en büyük sorunlarından birisi de her türlü baskıya açık olmaları. Ağır işlerde çalıştırılan, bazen yöneticilerin evini kimi zaman da bahçelerini düzenleyen, hafta sonları bile çalışmaya zorlanan taşeronlar, ağır işleri yapamayan işçilerin istifaya zorlandığını belirtiyor. Alt işveren grubu ise baskı amacıyla, sürekli hale getirdikleri taleplerle bazı işçileri istifaya zorluyor. İstifaya zorlanan ve her türlü sosyal haktan da mahrum tutulan bu işçiler, kadro sorunu nedeniyle köle gibi çalıştırıldıklarından şikayet ediyor.

NASIL OLSA TAŞERON VAR!

Taşeronların çalıştığı kamu kurumlarında, evrak getir götürden temizliğe kadar bir çok işte çalışmak zorunda olan taşeronların, iş tanımı da yok! Durum böyle olunca, şoför olarak alınan bir işçi bir sonra ki gün tuvalet temizleyebiliyor. Bu durum en çok ilgili kurumdaki kadrolu personelin işine yarıyor. Kimi zaman onların işlerini de yapmak zorunda kalan taşeronlar, emekliliğini dolduran çok sayıda personelin sırf bu nedenle emekliye ayrılmadığını, kurumda angarya olarak görülen işleri de kendilerinin yaptığını belirtiyor.

BAKANLIK FİRARDA!

Taşeron işçilerin çalıştırılmasıyla ilgili hükümler açık olmasına rağmen denetimlerin yetersiz olması nedeniyle alt işveren grubu tüm müeyyidelerden rahatça kaçabiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, taşeronların haklarıyla ilgili düzenleme yapılacağını söylemesi de aslında bugüne kadar yapılan yanlışların itirafı niteliğindedir.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Taseron-zulmune-muhalefet-sessiz-haberi-182932.html