Taşeron işçilere kadro son dakika haberleri

22 Mayıs 2013 Çarşamba  21:11

Taşeron işçilere kadro haberi;

Taşeron düzenlemesi işçileri kızdırdı.Taşeron işçilerle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı düzenmede getirilen 3 yıllık sözleşme garantisi, kadro isteyen taşeron işçilerin tepkisini çekti. 

Taşeron düzenlemesi işçinin derdine çare olmadı! Kamuda taşeron sistemiyle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın getirmeyi planladığı 3 yıllık sözleşmeyle birlikte getirilen bazı haklar, taşeron işçileri memnun etmedi.

Taşeron işçiler sözleşme değil kadro istiyor! Sözleşmelere rağmen, alt işveren grubunun keyfi davranabildiğini özellikle fazla mesai gibi hizmetlerin işçi üzerinde baskı oluşturduğunu belirten taşeron işçiler, Bakan Faruk Çelik’ten sözleşme yerine kadro istedi.

SÖZLEŞME SORUNU ÇÖZMÜYOR

Taşeron sisteminin adaletsizliği üzerinde duran işçiler, sözleşmenin dertlerine çare olmadığını belirtti. İşverenlerin, sözleşmeyi bir şekilde deldiğini, düzenlemede belirtilenlerin dışında fazla mesai gibi konularda sorunların yaşandığını ve bunların tespit edilemediğini belirten taşeron işçiler, sözleşme yerine kadro istiyor. Bugüne kadar özellikle kamuda sözleşmelilerin bir şekilde kadroya geçirildiğini belirten işçiler, benzer bir düzenlemenin de sayıları 500 bini bulan taşeronlar için yapılması gerektiğini kaydetti.

FAZLA MESAİYİ TESPİTİ İMKANSIZ

Düzenleme ilk bakıldığında müjde gibi gözükse de aslında taşeronların hiçbir sorununa tam anlamıyla çözüm bulmuyor. Hükümetin kendi kendini ihbar ettiğini, bugüne kadar taşeronlarla ilgili hata yapıldığını mevcut düzenlemeyle kabul edildiğini belirten işçiler, “AK Parti hükümeti, özellikle de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, getirmeyi planladığı bu düzenlemeyle hata yaptığını kabul etmektedir. Madem alt işverenler, kıdem ve ihbar tazminatı gibi konularda usulsüzlük yapmıştır bunlar neden denetim dışında bırakılmıştır. Şimdi getirilen düzenleme zaten olması gereken şeyin denetimsizlik nedeniyle yapılamamasından kaynaklanan sorunlara bir nebze de çare olmaktadır. Peki bugüne kadar yenen haklar ne olacaktır? Görülüyor ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kendi kendini ihbar etmektedir. Gelişmiş ülkelerde olsa böyle bir bakan şimdiye kadar istifa ederdi” şeklinde konuştular.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Taseron-iscilere-kadro-son-dakika-haberleri-haberi-182833.html