Hacettepe'de taşeron işçilerin zaferi

20 Mayıs 2013 Pazartesi  23:55

Taşeron işçiler Hacettepe'de çadır kurdu eylem yaptı! Taşeron işçi temsilcisi Fevzi Gökdoğan'ın işten atılması üzerine sendika üyeleriyle birlikte eylem yapan taşeronlar sesini duyurmayı başardı. Dev Sağlık-İş temsilcileriyle görüşen iş veren, işten atılan Gökdoğan'ın yeniden işe alınmasını kabul etti.

Hacettepe Hastanesi’nde taşeron işçiler, işten atılan arkadaşları için çadır kurdu, eylem yaptı. Hastane bahçesinde Dev Sağlık-İş üyeleriyle birlikte eylem yapan işçiler, hastane yönetiminin de araya girmesiyle işçi temsilcileriyle, sendikada bir araya geldi.

ÇOCUK ACİL'DE TAŞERON İŞÇİ EYLEMİ

Sabah saatlerinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Çocuk Acil bölümü önünde, toplanan Dev Sağlık – İş ve KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yönetici ve üyeleri yönetimi protesto ettiler. Yapılan açıklamada idarenin bu yasal olmayan uygulamayı derhal durdurması ve sendikal örgütlenme karşıtlığından vazgeçmesi istendi. 

İŞVEREN GERİ ADIM ATTI

Hacettepe Hastanesi işvereni Dev Sağlık – İş üyelerinin tepkisi üzerine sorunu görüşmek üzere saat: 11:30’a Dev Sağlık – İş’e randevu verdi. Dev Sağlık – İş’e üye taşeron işçiler, Çocuk Acil önünde kararlılıklarını sloganlar haykırarak sürdürürken işverenden doğru yeni bir haber geldi ve yapılacak görüşmenin saat: 11:00’e çekildiği bildirildi. Bunun üzerine saat: 11:00’de; Dev Sağlık – İş Örgütlenme Daire Başkanı Mustafa Hotlar ve sendika üyesi 3 işçi, Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Gülriz Erişgen ve SES Genel Mali Sekreteri Şinasi Dursun’dan oluşan heyet işverenle görüşmeye gitti. 

taseron hacettepe

İşverenle heyet arasında yapılan görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü. Bu görüşmede işverenin temsilcinin işten atılmasıyla ilgili hatalı davranışını kabul ettiği ve tekrar işbaşı yaptırma sözü verdiği öğrenildi. Sonuç olarak işten atılan Dev Sağlık – İş Temsilcisi Fevzi Gökdoğan, yasal prosedürler tamamlanarak birkaç gün içinde yeniden işine dönebilecek.

Heyetin görüşme sonrası dışarıda bekleyen işçi ve kamu çalışanlarına birkaç cümle ile toplantı sonucunu bildirmesi üzerine, Dev Sağlık – İş üyeleri işlerine döndüler. İşçilerin hizmetlerini esirgeyerek tepkilerini yükselttiği Çocuk Acil önünde hasta ve yakınlarının da işçilerin direnişlerine destek verdiği görüldü. Hastalardan, kamu çalışanlarından insanlar megafonla yaptıkları konuşmada işçilerin yanında olduklarını ve dayanışma içinde bulunduklarını ifade ettiler.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Hacettepe-de-taseron-iscilerin-zaferi-haberi-182664.html