Rodi Mood iflas erteleme istedi

23 Mart 2013 Cumartesi  16:47

Tekstil sektöründen kötü haberler geliyor... Tekstil sektörünün önemli şirketlerinden biri daha, mali zorluğu aşamayınca, mahkemeden iflas erteleme talebinde bulundu. 

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye genelinde 150’ye yakın mağazası bulunan hazır giyim markası Rodi Mood için yapılan iflas erteleme başvurusunda mahkeme önceki gün tedbir kararı verdi.

100 MİLYON LİRA BORCU VAR

Mahkemenin tedbir kararı ile birlikte, şirket alacaklılara karşı korumaya alınmış oldu. Şirketin piyasaya olan borcunun 100 milyon TL seviyesinde. Tekstilde benzer durumlar Wenice Kids, Hey Tekstil ve sektörün önemli isimlerinden Hikmet Tanrıverdi ve Abdullah Çınar’ın şirketleri için de gündeme gelmişti.

1850 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Bünyesinde 1850 kişi çalışan RodiMood için geçtiğimiz günlerde mahkemeye iflas erteleme başvurusu yapıldı. Bakırköy 3 Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvurudan sonra tedbir kararı önceki gün çıktı. Tedbir kararı, Rodi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile RDS Tekstil Konfeksiyon Sanayi ve Dış Ticaret şirketlerini kapsadı. Mahkeme şirketlerin faaliyetlerinin denetimi için de kayyum atadı.

35 YIL ÖNCE İZMİR'DE KURULDU

RoodiMood’un temeli ise 35 yıl kadar önce İzmir’de küçük bir atölyede atıldı. Bitlisli Fetin Kazancı’nın kardeşleri ile kurduğu atölye zaman içinde gelişti ilk mağazalar 80’li yılların ortasında açıldı. Rodi Jeans markası ile kot üretiminde adından söz ettiren şirket 1996’da faaliyetlerini İstanbul’a taşıdı.

'AŞAMAYACAĞIMIZ BİR ZORLUK DEĞİL'

RodiMood Genel Müdürü Hakkı Kaya Ocakaçan konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “İçinde bulunduğumuz durum aşamayacağımız bir zorluk değil. Nakit akışında sorun yaşandı. İflas erteleme başvurusu da bu nedenle yapıldı. Bu süreci rahatlıkla aşabileceğimizi planlıyoruz. Piyasaya 100 milyon lira kadar borcumuz var. Ayrıca bir bankaya da bir miktar borcumuz var. Ancak tüm bu borçların şirket içinde karşılığı var. Ayrıca yerli-yabancı fonlarla da görüşüyoruz. 35 yılı geride bırakan bir şirketiz. Bugüne kadar yazılmış tek bir çekimiz yok. Verimsiz mağazaların kapatılması gündemde.”



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Rodi-Mood-iflas-erteleme-istedi-haberi-178261.html