Fenerbahçe tur kapısını araladı

15 Şubat 2013 Cuma  00:11

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında deplasmanda Belarus'un BATE Borisov ekibiyle golsüz berabere kalarak ikinci maç için avantaj yakaladı.

Fenerbahçe bu sonuçla, son 16 yolunda 21 Şubat'ta Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynayacağı karşılaşma için avantajlı bir skor elde etmiş oldu. 

4. DAKİKADA ŞOK KIRMIZI KART 

Fenerbahçe'de Raul Meireles, karşılaşmanın henüz 4. dakikasında BATE futbolcusu Hleb'e kayarak yaptığı müdahele sonucu direk kırmızı kart ile oyun dışı kaldı. Bu kart ile 10 kişi kalan sarı lacivertli temsilcimiz karşılaşmaya kötü bir başlangıç yapmış oldu. Bu dakikadan sonra kartlar arda arda geldi. 5. dakikada Volkan Demirel ve 10. dakikada Pierre Webo, sarı kart gören futbolcular oldular. 

BATE KONTRATAK DENEDİ 

Maçın ilk yarım saatlik bölümünde 10 kişi kalan Fenerbahçe, buna rağmen orta alanda topa basarak oyuna yön veren ekip olurken, BATE Borisov, ani ataklarla temsilcimizin kalesine gelmeye çalıştı. Özellikle Pierre Webo ve Sow'un hücumda yaptığı baskılar zaman zaman sonuç verirken, bu dakikalarda kaptırılan toplar ise kontraatak olarak geri döndü.

MAÇIN CANLI ANLATIMI:

90' Mücadelenin İrlandalı hakemi Allan Kelly maçın sonuna 3 dakika ilave etti. 

90' Fenerbahçe'de üçüncü ve son oyuncu değişikliği yapıldı. Sow oyundan çıkarken yerini Salih Uçan'a bıraktı. 

89' Tehlikeli gelişen ev sahibi ekip atağında Volodko, Fenerbahçe ceza sahası sağ çaprazında topla buluştu ve Selçuk'u geçtikten sonra kaleye sert bir şut çekti. Top yakın mesafeden üstten dışarıya gitti. 

88' Yine Fenerbahçe yarı sahasına kısa paslarla giren ev sahibi ekipte Filipenko uzaktan kaleye şutunu gödnerdi ama top üstten dışarıya gönderdi. 

87' Kısa paslarlla Fenerbahçe yarı alanına giren BATE Borisov'da Bordachev sol kanatta topla bululştu ve ceza sahaına ortasını gönderdi ama Egemen topu kafayla uzaklaştırdı. 

86' Savunmasında aldığı topla Fenerbahçe ceza sahasına doğru hareketlenen Pavlov, Selçuk'tan sıyrılamadı ve Selçuk topu rakip yarı alana gönderdi. 

85' Temsilcimiz Fenerbahçe'de Cirstian Baroni oyundan çıktı ve yerine Selçuk Şahin oyuna dahil olan isim oldu. 

83' Bu kez sol kanattan gelişen BATE Borisov atağında Radkov, Kuyt'tan sıyrılamadı ve Kuyt topu rakip yarı alana gönderdi. 

82' Atak yönüne göre sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasına gelen topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı. 

81' Tehlikeli gelişen ev sahibi ekip atağında sağ kanattan ceza sahasına gelen top Rodionov'un önünde kaldı. Rodionov, bir anda Egemen'den sıyrıldı ve kale sahası içinde sağ çaprazda Volkan'la karşı karşıya kaldı ama vuruşunda Volkan topu kornere gönderd 

80' Kanatları etkin bir şekilde ev sahibi ekipte yine sağ kanattan gelişen bir atakta Yulevich topla buluştu ve ceza sahasına ortasını gönderid ama Volkan çıkıp topu kontrol etti.

79' BATE Borisov'da Aleksandr Hleb oyundan çıktı ve yerine Vadim Kurlovich oyuna dahil olan isim oldu. 

77' Organize bir şekilde Fenerbahçe yarı alanına giren ev sahibi ekip atağında topla en son sağ kanatta son çizgide Yurevich buluştu ve ceza sahasına ortasını gönderdi ama Egemen yerinde müdahaleyle topu uzaklaştırdı. 

76' Orta alanda top kapma mücadelesi sırasında Caner, Bordachev'e faul yaptı. 

75' Vitali Rodionov, Fenerbahçe ceza sahası sağ çaprazı üsrinde topla buluştu ve kaleye doğrudan şutunu gönderdi ama top yandan dışarıya çıktı. 

74' Ev sahibi ekip atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşunu paslaşarak kullandı ve ceza yayı üzerinde topla buluşan Volodko kaleye şutunu çekti top kalecimiz Volkan'da kaldı. 

73' BATE Borisov savunmasından Filipenko, Fenerbahçe yarı alanına geçti ve pasını sağ kanattaki Pavlov'a gönderdi. Pavlov topu ceza sahasına ortaladı ama Egemen topu kornere gönderdi. 

72' Sarı lacivertli ekibimiz rakip yarı alandan sol kanattan taç kullandı ve Ziegler topu Kuyt'a gönderdi. Kuyt'ta pasını tekrar sol kanattaki Caner'e gönderdi. Caner ceza sahasına ortasını yaptı ama rakip savunma tehlikeyi önledi. 

71' Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Webo oyundan çıkarken yerini Caner'e bıraktı. 

70' Yine sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Rodionov ofsayt pozisyonunda kalan isim oldu. 

69' Orta alanda topla buluşan Pavlov pasını sağ kanattaki Volodko'ya gönderdi. Volodko karşısındaki Egemen'den sıyrılamadı ve topu tekrar savunmasına gönderdi. 

68' Yine gelişen BATE Borisov atağında topla sağ kanatta buluşan Volodko ceza sahasına ortasını gönderdi ama savunmada Egemen topu karşılayan isim oldu. 

65' Kısa paslarla Fenerbahçe yarı alanına giren ev sahibi ekipte topla en son sağ kanatta son çizgi yakınlarında Mozolevski buluştu ve ceza sahasına ortasını gönderdi ama Fenerbahçe savunması topu diğer kanada doğru uzaklaştırdı. Ardından topu alan Sow rakip yarı alana girecekken Radkov Sow'u yere indirdi ve sarı kart gördü. 

64' Ev sahibi ekipte Dmitri Baga oyundan çıktı ve yerine Dmitri Mozolevski oyuna dahil olan isim oldu. 

63' BATE Borisov'da serbest vuruşu Filipenko kullandı ve topu arka direğe doğru gönderdi ama top herkesi aşıp dışarıya çıktı. 

62' Sol kanattan gelişen ev sahşbş ekip atağında Rodionov son çizgi yakınlarından tam ceza sahasına girecekken yerde kaldı. Bekir'de bu pozisyonda sarı kart gördü. 

61' Tehlikeli gelişen ev sahibi atağında sağ kanatta topla buluşan Pavlov ceza sahası ön çizgisindeki arkadaşıyla verkaç yapıp ceza sahasına sağ kanattan girdi ve karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti ama kalede Volkan başarılı bir şekilde topa sahip oldu. 

60' Fenerbahçeli oyuncular rakip yarı alanda top kaybı yapınca BATE Borisovlu oyuncular hızlı bir atağa çıktı ve Fenerbahçe yarı alanına girip ceza sahasına hareketlenmeye çalıştılar ama Fenerbahçe savunması dikkatliydi ve tehlikeyi önledi.

59' Temsilcimiz atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Baroni topu doğrudan ceza sahasına gönderdi ve ama rakip savunma topu uzaklaştırdı. 

58' Ev sahibi ekip yarı sahasından, Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Rodionov'a uzun bir pas atıldı ama Rodionov için ofsayt bayrağı kalktı. 

57' Bu kez kısa paslarla Fenerbahçe yarı sahasına gelen ev sahibi ekipte topla ceza yayı yakınlarında Pavlov buluştu. Topu kontrol ettikten kaleye şutunu gönderdi ama top yandan dışarıya çıktı. 

56' Sağ kanattan gelişen BATE Borisov atağında Volodko topu ceza alanına gönderdi ve topla ceza alanı içinde Rodionov buluştu ve Fenerbahçe savunmasında Egemen rakibinin pozisyonu bozdu. Ardından Egemen topu tehlike bölgesinden uzaklaştırdı. 

55' Temsilcimiz, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Kısa kullanılan serbest vuruşta topla sağ kanat yakınlarında Mehmet Topal buluştu. Mehmet ceza sahasındaki Sow'a uzun bir pas gönderdi ama Sow için ofsayt bayrağı kalktı. 

54' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Webo sol kanattan kendi yarı alandan rakip yarı alana geçti ama pas atacak arkadaşını bulamayınca rakibi gelip pozisyonunu bozdu ve top Webo'dabn taca çıktı. 

53' Cristian Baroni kullandığı serbest vuruşta topu doğrudan kaleye gönderdi ama top baraja çarpıp uzaklaştı. 

52' BATE Borisov yarı alanın ortalarında Webo rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

51' Yine sağ kanattan gelişen BATE Borisov atağında Volodko topla buluştu ve ceza sahasına girmek isterken Egemen araya girip topu taca gönderdi. 

50' Orta alanda top kapma mücadelesi sırasında Egemen, Rodionov'afaul yaptı. 

49' Sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Yurevich topu Fenerbahçe ceza alanı önüne kadar taşıdı ama Bekir araya girip tehlikeyi önledi. 

48' Ev sahibi ekip yarı alanından sağ kanattan ileriye hareketlenen Pavlov'a doğru uzun bir pas atıldı ama top doğrudan taca çıktı. 

47' Fenerbahçe yarı alanında Rodionov, Bekir'e faul yaptı. Fenerbahçe serbest vuruş kullanacak.

Karşılaşmada ilk yarının son düdüğü geldi. 

45' Hızlı gelişen BATE Borisov atağında Rudik, Fenerbahçe ceza sahası sol çaprazından sert bir şut çekti ama top yandan dışarıya gitti. 

45' Sol kanatt Baroni topla buluştu ve rakip yarı alana geçtikten sonra ceza sahasına ortasını gönderdi ama ve sahibi ekip savunması topu uzaklaştırdı. 

45' Karşıklaşmanın İrlandalı hakemi Allan Kelly ilk yarının sonuna 2 dakika ilave etti. 

44' Kafa topu mücadelesinde Rodionov bir sakatlık geçirdi ve tedavisi için oyun alanının dışına çıktı. 

43' Hızlı gelişen ev sahibi ekip atağında topla sol kanatta Volodko buluştu ve ceza sahasına ortasını gönderdi. Ceza sahası içinde kafa topu mücadelesi sırasında Bekir'e faul yapıldı. 

42' Temsilcimiz Fenerbahçe, rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullandı. Doğrudan ceza alanına gelen topu kaleci Gorbunov kontrol etti ve Sow'un da hafif müdahalesiyle yerde kaldı. 

41' Sol kanattan gelişen BATE Borisov atağında Bordachev topu ceza yayı üzerine doğru gönderdi. Ceza yayı üzerinde topu kapabilmek adına tam bir karambol oluştu ama en son Baroni topu uzaklaştıran isim oldu. 

40' Fenerbahçe savunmasında Bekir sağ kanattan ileriye hareketlenen Webo'ya doğru uzun bir pas gönderdi ama top doğrudan taca çıktı. 

39' Kısa paslarla Fenerbahçe yarı alanına gelen ev sahibi ekipte topla buluşan Rudik ceza sahasına hareketlenen Rodionov'a arapası gönderdi ama top Volkan'a kadar geldi. 

37' Yine sol kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında ceza sahasına gelen topa penaltı noktası üzerinde Rudik topu göğsüyle kale alanındaki Rodionov'a gönderdi ama Volkan topa hakim oldu. 

36' Fenerbahçe rakip yarı alanda pres yapıyor bu dakikalarda. Ev sahibi BATE Borisov ise oyun kurmaya çalışıyor. 

35' Beyaz Rusya temsilcisi sol kanadı daha etkili kullanıyor. Filipenko'nun sol çizgiye yakın bir bölgeden ortasında top kaleci Volkan'ın kontrolünde dışarı çıktı. 

34' Sağ kanattan gelişen BATE Borisov atağında Radkov ceza sahasına ortasını yaptı ama gelen topa Rodionov kötü ve top üstten dışarıya gitti. 

33' Son bölümlerde temsilcimiz bir kişi eksik oynamanında verdiği dezavantajla oyunu kendi yarı alanında kabul ediyor.

29' Beyaz Rusya atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşunu kullandı ama kafalardan seken top en son BATE Borisovlu oyunculardan dışarıya gitti.
28' Ev sahibi ekip atağı yine sol kanattan gelişti. Bordachev'in ceza sahasına gönderdiği topu Ziegler kornere gönderdi. 

27' Yine sol kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında topla en son ceza sahası sol çaprazında Hleb buluştu ve kaleye şutunu gönderdi ama top farklı şekilde dışarıya gitti. 

25' Fenerbahçe atak yönüne göre sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Cristian topu doğrudan ceza alanına gönderdi ama rakip savunmanın topu uzaklaştırdı. 

24' 86 dakika 10 kişi oynamak zorunda kalacak Fenerbahçe'nin ilerleyen dakikalarda zeminin de ağırlaşmasıyla zorlanacağı tahmin ediliyor. 

22' Fenerbahçe bu dakikalarda 1 kişi eksik oynamanın eksikliğini hissediyor. Fenerbahçe'ye karşı kontrollü bir oyun sergileyen Bate Borisov kontrataklarla etkili olmaya çalışıyor.

18' Fenerbahçe'de rakip savunma arkasına uzun bir top gönderildi. Ceza sahası ön çizgisinde kafalardan seken top en son Baroni'ye doğru geldi. Baroni kendisine gelen topa gelişine vurdu ama top yandan dışarıya gitti. 

14' Sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Rodionov, ceza sahasına hareketlendi ama Egemen araya girdi ve topu taca gönderdi.

11' Orta alanda sol taç çizgisi yakınlarında Ziegler rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

10' Bu pozisyonda Webo'nun kendimni yere attığını düşünen maçın İrlandalı hakemi Webo'ya sarı kart gösterdi. 

9' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Pierre Webo ceza sahası ön çizgisi üzerinde yerde kaldı ama maçın hakemi oyunu devam ettirdi. 

8' Fenerbahçe atak yönüne göre sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gelen top kaleci Gorbunov'da kaldı. 

7' Baroni, kullandığı serbest vuruşta topu doğrudan ceza sahasına gönderdi ama savunma tehlikeyi önledi. 

6' Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Webo ceza sahası sol çizgisinde topla buluştu ve rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Karar serbest vuruş. 

5' Sağ kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Hleb topla buluştu ama topun kontrolünü sağlayamadı ve top dışarıya çıktı. Volkan Demirel itirazdan dolayı sarı kart gördü.

3' Gelişen BATE Borisov atağında ceza sahası sol kanadında topla buluşan Vitali Rodionov şutu doğrudan dışarıya gitti. 

2' Orta alandan top kapma mücadelesi sırasında Sow rakibinden topu alıp sağ kanattan ileriye hareketlendi ama yerde kaldı. Hakemin kararı devam. 

1' Karşılaşma Fenerbahçe'nin vuruşuyla başladı.

BATE BORISOV 

Gorbunov
Yurevich
Radkov
Bordachev
Filipenko
Volodko
Hleb
Olekhnovich
Baga
Rudik
Rodionov 

FENERBAHÇE 

Volkan
Egemen
Bekir
Ziegler
Gökhan
Mehmet Topal
Meireles
Cristian
Sow
Kuyt
Webo



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Fenerbahce-tur-kapisini-araladi-haberi-175643.html