Manchester City Arsenal maçı özet

14 Ocak 2013 Pazartesi  00:05

Manchester City Arsenal maçında 2 gol çıktı. Lider Manchester United'ın 10 puan gerisinde yer alan City, deplasmanda Arsenal ile karşılaştı. City, rakibinin 9. dakikadan itibaren 10 kişi mücadele ettiği maçta Arsenal'i 2-0 mağlup etti. 

İngiltere Premier Lig’in 22. haftasında zirve yarışından uzaklaşmak istemeyen Manchester City, deplasmanda Arsenal ile karşılaştı. 

City, rakibinin 9. dakikadan itibaren 10 kişi ile mücadele ettiği maçta Arsenal’i deplasmanda 2-0 mağlup etti. Maçta bir de penaltı kaçıran City bu galibiyetle puanını 48’e çıkartırken, seyircisi önünde sahadan yenilgiyle ayrılan Arsenal ise 34 puanda kaldı. 

Karşılaşmaya Manchester City etkili başlayan taraf oldu. Arsenal kalesine etkili gelen konuk ekip, 9. dakikada penaltı kazandı. Arsenal’de Koscielny kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Dzeko’nun vuruşunda top direğe çarptıktan sonra kaleci Szczesny’nin ellerinde kaldı ve City çok önemli bir fırsattan faydalanamadı.

Arsenal’in sahada 10 kişi ile mücadele etmesini iyi değerlendiren Manchester City, aradığı golü 21. dakikada buldu. Kaleci Szczesny’i mağlup eden James Milner takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da Arsenal kalesine yüklenmeye devam eden City, 32. Dakikada farkı 2’ye çıkardı. Penaltı vuruşundan faydalanamayan Dzeko, bu kez topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı. 

İlk devrenin kalan bölümünde başka gol olmazken, Manchester City soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle gitti.



Arsenal, sahada 10 kişi olmasına rağmen ikinci devreye rakip sahada baskı yaparak başladı. Manchester City skor avantajının verdiği rahatlıkla kontrollü bir oyun sergilerken, ev sahibi takım City kalesinde önemli pozisyonlar üretti. Ancak Arsenal son vuruşlarda başarılı olamadı. 

Oyunu kendi sahasında kabul eden City’de Vincent Kompany rakibine yaptığı faulün ardından kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı ve iki takım da sahada 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmazken, City deplasmanda Arsenal’i 2-0’lık sonuçla mağlup etti.



Sayfa Adresi: http://www.habera.com/Manchester-City-Arsenal-maci-ozet-haberi-173221.html